Berlijn, ik mis je | Berlijnse avonturen

Posted on January 31 2022 by Katja in persoonlijk, Reizen / 2 Comments

Mijn negende week in Berlijn! Voor een deel dan, want het was tijd om mijn koffer in te pakken.

Maandag, 24 januari
Na een gek weekend, dat kan je hier lezen, was het tijd om alles in te pakken. Want ik ga Berlijn op dinsdag verlaten. Voordat ik naar Berlijn vertrok maakte ik die keuze, aangezien ik voor mijn booster en (zakelijke) afspraken terug naar Nederland moet. Ik had ervoor kunnen kiezen om slechts voor een aantal dagen weg te gaan uit Berlijn, maar wegens verschillende redenen was het in dit geval handiger om voor nu volledig terug te gaan naar Nederland. 
Ik maakte een laatste wandeling door de buurt, deed nog wat werk en verzond mijn laatste mails voordat ik afscheid nam van mijn Airbnb host. 

Dinsdag, 25 januari
Mijn host was al vroeg de deur uit voor werk, dus ik het appartement nog een ochtend voor mezelf. Mijn koffer paste maar net dicht en om heel eerlijk te zijn heb ik nog steeds geen idee hoe me dat is gelukt. Er zat namelijk ook een poster van karton in mijn koffer, dus het was heel veel werk om alles in mijn koffer zo te rangschikken dat de poster niet zou beschadigen en op een kleine vouw na is het me gelukt!
Op het station haalde ik lunch om op te eten in de trein en toen was het wachten op de trein die me terug naar Nederland zou brengen. De reis verliep voorspoedig. Pas in het laatste uur kregen we een vertraging van vijf minuten, maar helaas betekende dat voor mij dat ik een half uur vertraging had, aangezien de treinen richting het noorden maar een keer per half uur gaan. Welkom terug op het platteland, Katja.
Mijn moeder haalde me op van het station en samen aten we een broodje vegetarische kroket. Haha, dit schreeuwt wel echt typisch (plattelands) Nederlands, of niet? 

Woensdag, 26 januari
Poeh, ik was moe en energiek tegelijkertijd. Ik heb geen idee hoe ik het anders moet uitleggen, maar mijn concentratie was in ieder geval ver te zoeken. Ik besloot mijn kamer op te ruimen en schoon te maken. Ook deelde ik mijn muziek- en boekenkasten opnieuw in. Tegelijkertijd was ik bezig met een nieuw creatief project. 

Donderdag, 27 januari
Vandaag had ik heel veel moeite met alles en om eerlijk te zijn duurde het wel even voordat ik kon landen. Het voelde niet echt dat ik terug ben in Nederland. Ik belde daarom met mijn Berlijnse vrienden, omdat ik ze enorm mis. Van iedereen wekelijks zien tot voorlopig niet weten wanneer ik ze weer zie vind ik enorm moeilijk. Normaal gesproken heb ik dat niet, maar ik denk dat het een combinatie van emoties is. Ik mis Berlijn, mijn vrienden, mijn favoriete eettentjes en cafés. Ik mis mijn leven in Berlijn. Het voelt alsof ik gemaakt ben voor die stad.
Praten met mijn vrienden hielp enorm en ik hoop in de zomer terug te komen, want Berlijn zal altijd mijn favoriete stad zijn. 

Vrijdag, 28 januari
Langzaam maar zeker begon ik weer dingen van mijn takenlijst te doen. Zo plande ik voor de volgende dag mijn booster in. 

Zaterdag, 29 januari
Ik begon de dag met het krijgen van mijn booster in een discotheek waar ik als tiener een aantal avonden en nachten heb gespendeerd. Dat was zo bizar! In de lockerruimte had ik een super leuk gesprek met een schipper die voornamelijk in Duitsland werkt. Zo ging de wachttijd gelukkig wel snel voorbij.
In de middag maakte ik vegan kaneelbroodjes. Ik ben een recept aan het perfectioneren, zodat ik die uiteindelijk hier op mijn blog kan plaatsen. Later in de middag kwam mijn vader op de koffie.
Ik had gelukkig niet echt klachten van mijn booster al voelde ik me in de avond wel moe, dus ging ik lekker tv kijken in bed. 

Zondag, 30 januari
Pas vandaag begon het tot me door te dringen dat ik echt terug ben in Nederland. Samen met mijn moeder hingen we de poster die ik uit Berlijn heb meegenomen op. Nu heb ik een blijvende herinnering aan de fantastische tijd die ik daar heb gehad. Al waren mijn weken wellicht als lezer niet altijd even interessant om te lezen, ik heb wel de tijd van mijn leven daar gehad. Het was alles wat ik nodig had op verschillende gebieden. 

Dit was helaas voor nu de laatste blog in de Berlijnse avonturenreeks. In de zomer hoop ik terug te kunnen gaan naar mijn favoriete stad. Ik kan niet wachten!
Maar tot dan komen er nog genoeg blogs online over Berlijn. Van de leukste cafés tot de mooiste boekhandels in Charlottenburg en nog veel meer.

Liefs,

Tags: , , , ,


2 responses to “Berlijn, ik mis je | Berlijnse avonturen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.