3 tips voor creatief met reisfoto’s

Gepost op 8 mei 2020 door Katja in Creatief / 0 Comments

We kunnen op het moment niet reizen, maar we kunnen wel extra nagenieten van alle reizen die we al ooit eens hebben gemaakt!

Wandcollage
In Utrecht en Winterswijk heb ik beide keren iets met een wand gedaan. Met name in Utrecht ging ik er helemaal voor en heb ik met oude landkaarten een muur van 5 meter beplakt! Van de voorgaande bewoners zaten er op verschillende plekken spijkers en schroeven in de muur. Ze zaten nogal kriskras over de hele wand verspreid, maar dat gaf eigenlijk wel een leuk en uniek effect. Tussen al die spijkers en schroeven spande ik een lijn. Aan die lijn hing ik foto’s van verschillende plekken waar ik naartoe ben gereisd. Het gaf een heel mooi effect dat een hele wand geheel in het teken stond van reizen. Wat heb ik veel inspiratie mogen halen van die wand. Het bestond namelijk niet alleen uit kaarten waar ik al was geweest, maar ook van plekken die ik ooit wilde gaan bezoeken.

Pimp een telefoonhoes bij Casimoda
Wat heb je altijd bij je? Waarschijnlijk is dat je telefoon. Wist je dat je op de website van Casimoda een telefoonhoes kan ontwerpen met een foto? Hoe leuk! Op die manier heb je altijd je favoriete vakantiefoto bij de hand. Wil je liever geen foto, maar juist een leuke illustratie die met reizen te maken heeft? Dat hebben ze ook! Voor een iPhone hoesje kan je denken aan sunset girl, travel life, (toucan) jungle, wild world, hippie camera, palm leaves en wanderlust. Mijn favoriet is absoluut de wanderlust! Al was dat waarschijnlijk wel te verwachten als je mij kent.

Scrapbook
Bewaar jij ook van verschillende plekken waar je bent geweest bonnetjes, gidsen, entreekaarten, etc.? Eigenlijk best wel jammer om ze gewoon in een doos te bewaren of verfrommeld in een la. Waarom er niet een leuke scrapbook van maken? Je zou een paar foto’s kunnen laten afdrukken en die erbij in plakken. Om je scrapbook nog meer tot leven te brengen zou je er verhalen in kunnen schrijven over wat je elke dag deed op reis. En misschien heb je wel leuke anekdotes die je voor de rest van je leven wilt onthouden.
Dit is zeker een hele klus om te gaan maken, maar ergens ook wel leuk om creatief bezig te zijn en tegelijkertijd op die manier je reis te kunnen herbeleven!

Ben jij creatief met jouw reisfoto’s?

Liefs,

Deze blogpost bevat een samenwerking met Smart IM.

Tags: , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.