4 maanden en een beetje in 2018

Gepost op August 22 2018 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Sinds ik woon in Winterswijk lijkt de tijd nog sneller te gaan dan begin dit jaar. Toen ik naar mijn nieuwe woonplaats vertrok was er dan ook al bijna een half jaar van het jaar voorbij. Voor deze blogpost kijk ik alvast voorruit op de komende maanden van 2018. 

Reizen
Ik kan niet wachten om in het najaar weer te gaan reizen. Dol ben ik op het gevoel wanneer ik in het vliegtuig stap of in een internationale trein. De afgelopen jaren heb ik steeds één grote vakantie gedaan en daarnaast een paar kleintjes. Maar dit jaar ben ik niet alleen voor 8 dagen in Schotland geweest, maar ga ik in het najaar ook nog 8 dagen naar Engeland! Yes, ik kijk echt enorm uit naar Engeland. Ondanks dat het nog iets meer dan 2 maanden duurt wanneer deze blogpost online gaat. Dit keer pak ik het ook anders aan dan wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik slaap in 8 dagen op 3 verschillende plekken in 3 verschillende steden. Mijn reis gaat naar Brighton, Exeter en ik eindig in Londen. Op de heenreis ben ik dan al wel in Londen geweest, maar dat zal waarschijnlijk niet langer gaan duren dan 2 uur, aangezien ik meteen op een nationale trein ga stappen nadat ik voor wat avondeten heb gezorgd. Daarnaast zal ik in Engeland weer een aantal mensen zien die ik een jaar of soms wel bijna 4 jaar niet heb gezien of alleen van online ken. Hoe en wat? Dat ga ik binnenkort in een andere blogpost vertellen, maar wat heb ik nu al zin in mijn komende reis!

Winterswijk
Als je me begin dit jaar had verteld dat ik in Winterswijk zou gaan wonen, dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Ik had namelijk eerder verwacht dat ik terug naar Utrecht zou gaan of wellicht Amsterdam (of daar ergens in de buurt), aangezien ik een sollicitatiegesprek zou hebben in één van deze steden mocht ik niet worden aangenomen bij het museum. Dus van één van de grootste steden van Nederland ben ik op de één of ander manier in een dorp beland. Geen idee hoe dat is gebeurd, maar ach het is dichterbij de grote steden dan waar ik vandaan kom uit het Noorden en ik ben geen auto ervoor nodig om op het station of naar huis te komen. Daarnaast heeft dit dorp wel de luxe van een stad met de vele barren, een bioscoop en veel kledingwinkels. Ik ben blij om hier de rest van 2018 nog te zijn en om op deze manier een heel ander gedeelte van Nederland te leren kennen.

School
Ja, school… Al had je me het twee weken geleden verteld dat ik eind dit jaar nog zal gaan afstuderen, dan had ik je niet geloofd. Onlangs is de directeur van mijn school op bezoek gekomen in het museum. Ik liet hem en de administrator (tevens zijn vrouw) mijn werkplek zien en we zijn gaan praten over alles. We deden er zo lang over dat het museum in die tijd sloot en we daarom naar een kroeg/bar/restaurant moesten om ons gesprek voort te zetten. Alles werd besproken van hoe het proces van afstuderen in zijn werk zal gaan tot mijn ideeën over mijn afstudeeronderwerp. Ik ben namelijk de eerste die gaat afstuderen in mijn studierichting en dat is best spannend, aangezien ik de lat ga leggen en de ogen van NVAO (accreditatiebond) op mij gericht zullen zijn. Maar tegelijkertijd vind ik het ook tof om met zoiets aan de slag te gaan en hopelijk echt iets te kunnen betekenen voor de school en zelf er ook nog eens een diploma eraan over te houden.

Nog 4 maanden en een beetje, maar de rest van 2018 zou me toch weleens kunnen verbazen, heb ik het gevoel. 

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.