Mijn reis naar Engeland 2018

Posted on August 24 2018 by Katja in Reizen / 0 Comments

Ondanks dat het nog twee maanden duurt voordat ik naar Engeland ga, heb ik er al ontzettend veel zin in en ik laat jou als lezer graag mijn plannen weten over mijn reis naar het land aan de andere kant van de zee. 

Waarom opnieuw naar de andere kant van de zee?
Ik schrijf veel over mijn soloreizen en ik ben ook onwijs blij dat ik zelfs berichtjes krijg van jullie als lezers dat ze geïnspireerd zijn door mijn reizen. Ondanks dat de reizen dichtbij huis zijn en veel aan de andere kant van de Noordzee. Maar ik ben nou eenmaal dol op die landen, de mensen en de cultuur.
Maar er is deze keer nog een paar redenen waarom ik naar Engeland ga. Een vriendin, Amanda, van mij uit Amerika komt naar Londen en we hebben vorige jaar op 11 november afgesproken om elkaar over een jaar weer te zien. Dit wordt pas de tweede keer dat ik Amanda zie sinds we elkaar voor het eerst hebben ontmoet twee zomers geleden in Berlijn. Vorig jaar kwam ze naar Utrecht en dit jaar hebben we afgesproken in Engeland.

Met de trein
Het leek me erg leuk om weer een lange treinreis te maken om bij mijn bestemming te komen. Ik ben dol op reizen met de trein en ik heb inmiddels al een paar keer de Eurostar genomen om naar Londen te gaan en ik heb toen ik naar Liverpool ging twee jaar geleden ook een Nationale trein in Engeland genomen. De hele reis zal met de trein zijn. Oké, op de op één na laatste dag waarschijnlijk ook een stuk met de metro, maar dat is een soort kleine trein, toch? Haha, ik keur het in ieder geval goed. 😉 

Brighton
Ik wilde al heel lang naar Brighton en dat is dan ook mijn eerste bestemming van de reis. Van Winterswijk ga ik in één dag door via Brussel en Londen naar de stad aan het strand. Ik heb twee volledige dagen en een avond en ochtend daar. Het liefste was ik denk ik wel iets langer in de stad gebleven, maar doordat ik ook nog andere plannen had en afspraken, blijf ik er minder lang dan ik zou willen. Nou ja, ik ga er het beste van maken! Amanda komt ook in Brighton langs, dus super gezellig om met iemand een stad te ontdekken. En als alles goed gaat heb ik in Brighton ook een andere afspraak staan, waarvoor ik dan in het voorjaar van 2019 weer terug ga naar de strandstad. 

Exeter
Op de zondagochtend reis ik naar Exeter. Voor wie al een tijdje rondhangt op deze blog weet dat ik in Exeter heb gewoond. Het is geen super bijzondere Engelse stad voor buitenstaanders, maar zelf vind ik het een heerlijke stad! Ik heb daar met veel plezier gewoond en inmiddels is het al bijna 4 jaar geleden dat ik daar naartoe ging met een backpack op mijn rug. Deze keer kom ik terug om wat mensen opnieuw te zien met wie ik toen in mijn Exeter heb gewerkt en ik ga langs bij Corkscrew de startup business school waar ik aan heb gestudeerd en stage heb gelopen. Het is een organisatie die een grote plek in mijn hart heeft. De mensen daar hebben mijn visie op het leven veranderd en ik ben inmiddels al een tijdje met ze in gesprek. Ik heb zelfs de afgelopen twee maanden veel van mijn vrije tijd in een online project gestopt van Corkscrew zelf. We gaan dus ook praten over de toekomst en wat ik straks voor ze kan betekenen, want laten we eerlijk zijn… de functie die ik nu heb is tijdelijk.

Londen
Rond 14:00 zal ik op de dag van Halloween aankomen in London. Sterker nog, rond dat tijdstip ben ik waarschijnlijk al in mijn Airbnb! Na een vrij korte treinreis van Exeter zal ik meteen de stad ingaan om dingen te bezoeken die ik nog wil zien in Londen of juist nog beter wil bekijken zoals een aantal musea. Waarschijnlijk zie ik dan ook Amanda nog, want op het uitstapje naar Brighton na verblijft zij de hele tijd in de metropool. We zullen afscheid nemen en hopelijk opnieuw elkaar beloven om elkaar het jaar erop weer te zien. Na een nacht in Londen ga ik de volgende dag terug naar Engeland. Exeter is helemaal in zuidoost Engeland waardoor ik de reis liever wilde opsplitsen en daarnaast vind ik het super leuk om weer even in Londen te zijn. Volgens mij wordt dan mijn 6de of 7de keer in de stad? Elke keer weer ontdek ik een ander stukje van de stad. 

Ik kan niet wachten om mijn koffer te pakken. Stiekem heb ik dat inmiddels al een paar keer in mijn hoofd gedaan. Het enige wat nog geregeld moet worden is mijn slaapplek in Exeter, maar dat komt wel in september wanneer ik ga bellen met mijn oud mentor van Corkscrew. De treintickets zijn in ieder geval al binnen. Gelukkig hoef ik niet stil te zitten, want ik wil nog gaan uitzoeken wat ik wil gaan doen in Brighton, wat ik sowieso weer wil gaan zien in Exeter en misschien zelfs iets doen waar ik niet aan toe kwam toen ik daar woonde. Wie weet, maar ik zal jou als lezer op de hoogte houden van mijn reis!

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.