Reizen: Liverpool #1

Posted on December 4 2016 by Katja in Reizen / 1 Comment

dsc00815

Twee weken terug was ik in Liverpool, voor mij een nieuwe stad in het prachtige Engeland. Hoe ik het vond en wat ik daar heb gedaan kan je vandaag lezen.

Donderdag 17 november pakte ik de trein in Londen naar Liverpool. Tijdens de reis werd ik behoorlijk misselijk, aangezien de treinen in Engeland over heuvels gaan en dat ben ik natuurlijk niet gewend in Nederland. De trein was daardoor op sommige stukken behoorlijk wiebelig en dat de persoon naast mij om elf uur in de ochtend een menu van de grote gele M aan het eten was hielp ook niet echt mee. Na bijna een uur vertraging was ik zo ontzettend blij dat ik de trein uit mocht. Helaas maakte ik meteen een stukje Engels weer mee en liep ik door een stortbui naar mijn Airbnb. Tussen de stortregen door scheen de zon en die wisselden elkaar af in de 40 minuten dat ik buiten liep opzoek naar mijn kamer.

dsc00837

Achter Liverpool cathedral op 5 minuten loopafstand was mijn Airbnb, dus dat was een erg handig herkenningspunt, aangezien je de cathedral van verschillende plekken in de stad kan zien uittorenen. Het was tegen halverwege de middag toen ik aankwam bij mijn slaapplek, desondanks besloot ik om de rest van de dag het huis niet meer te verlaten. Ik was namelijk erg moe en misselijk en het leek mij daarom beter om lekker te gaan slapen na een lange warme douche.

Ik had een eenpersoonskamer en de kamer zelf was heel klein. Zo klein dat ik niet eens een foto van heb genomen, omdat je op die foto niet ver genoeg kan uit zoemen om de hele kamer op de foto te krijgen. Maar hé het was precies goed voor die paar dagen dat ik daar was en vanuit mijn raam had ik een erg mooi uitzicht over Liverpool.

dsc00796

De volgende ochtend stond ik optijd op om naar de Waterstone’s te gaan, want het boek Fantastic Beasts and where to find them kwam die dag uit! In Waterstone’s hielden ze een bookreleaseparty, aangezien de film bij het boek voor een groot deel in Liverpool is gefilmd. Maar voordat ik de boekhandel inliep zag ik deze kerstboom, onder aan de kerstboom stonden blokhutten waar in de avonden gegeten en gefeest werd.

dsc00801

Bij de bookreleaseparty waren veel mensen aanwezig, maar helaas gingen de meeste mensen na het afrekenen van het boek alweer weg, aangezien ze naar werk of school moesten. Ik besloot om in het café van de boekhandel te ontbijten met een scone en een flat white. O en natuurlijk fijn leesmateriaal.

dsc00807

Vervolgens ben ik wat door het winkelcentrum van de stad gaan lopen en wat werd ik verrast door de mode die in de winkels hing. Ik besloot om het shoppen tot de volgende dag te bewaren en ging naar het wereld museum. In Liverpool is alles op loopafstand, tenzij je hotel of Airbnb uit de richting is. Dus trek je wandelschoenen aan en je loopt zo langs de fenomenale architectuur die de stad te bieden heeft.

Voordeel van reizen buiten het seizoen? Het is zo ontzettend rustig! Iedereen was op vrijdag aan het werk of op school en toeristen waren er nauwelijks, waardoor ik in het museum alles goed kon bekijken en nergens een rij stond. In het wereld museum had ik een persoonlijke gids, eigenlijk was hij de bewaker die zich verveelde aangezien ik de enige persoon was daar, dus gaf hij mij een rondleiding.

dsc00809Er was net een expositie over gemummificeerde dieren die ontzettend interessant is. En de bewaker gaf mij nog wat tips voor wat er die middag in het museum te doen was. Na 6 (!) verdiepingen besloot ik om andere dingen in de stad te gaan zien en bedankte ik de bewaker vriendelijk.

Wat ik daarna ging doen? Dat kan je op 5 december lezen.

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


One response to “Reizen: Liverpool #1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.