Reizen: Liverpool #2

Posted on December 5 2016 by Katja in Reizen / 2 Comments

dsc00808

Mijn eerste dagen in Liverpool begon ik rustig met een bookreleaseparty, scone en een flat white. Maar wat ging ik doen na het wereld museum? Klik snel verder en je weet het!

dsc00813

Na het wereld museum ging ik naar de Albert Pier en dit is tevens mijn favoriete plek geworden in heel Liverpool. Ik vond de middag die ik daar spendeerde zo fijn, dat toen ik op de zaterdag klaar was met min of meer mijn planning, ging ik terug om uit te waaien en overheerlijke thee te drinken in een café bij de Pier.

Op de foto hier boven zie je van links naar rechts: Royal Liver Building, Liverpool Town Hall en Port of Liverpool Building.

dsc00819

Blije Katja, want ik was weer in Engeland!

dsc00814

Na het uitwaaien op de Pier warmde ik me op met hete thee en een koek net uit de oven in een café bij het Liverpool museum. Ik liep nog wat rond in het museum en ging vervolgens naar de Albert Dock.

dsc00822

Onderweg naar de Albert Dock maakte ik bovenstaande foto. Het lijkt alsof de zon door de mist probeert te komen, maar eigenlijk is dit een gordijn van regen. Nog geen minuut 5 seconden na deze foto was er een stortbui en probeerde ik te schuilen bij de Albert Dock.

dsc00823

Nogmaals de zon en de regen wisselden elkaar af, waardoor mijn kleine vakantie gelukkig niet in het water viel. Daarnaast kon ik wel uren rondlopen bij de Dock en de Pier of het nou regende of niet, ik genoot sowieso.

Ik bezocht bij de Dock wat winkels, Slavenmuseum en Mersey Side Museum. In het laatste museum is er exclusief een verdieping over de Titanic. Ik vond deze expositie erg indrukwekkend en stond versteld achter de feiten en onwaarheden van het verhaal van de Titanic.

Voor ik het wist ging het museum sluiten en bleek het buiten al donker te zijn.

dsc00832

Ik besloot om naar het Liverpool One te gaan (het grote winkelcentrum) om daar wat te gaan eten en in de avond naar de kerstmarkt te gaan, die op de vrijdag toen ik in Liverpool was zou gaan beginnen.

dsc00834

Dankzij Liverpool raakte ik helemaal in de kerstsfeer. Na het eten liep ik wat in het winkelcentrum rond waar een deel van de kerstmarkt stond en ik werd verrast hoe veel werk ze in Liverpool in het versieren van de stad hadden gestopt.

De volgende dag stonden er niet veel dingen op het programma. Dit kwam doordat het zo ontzettend rustig was op de vrijdag (geen toeristen, geen rijen en de hele tijd kunnen doorlopen), daarom besloot ik zaterdag om te gaan winkelen. Na een ochtend bij de winkels, bezocht ik de kerstmarkt bij St George’s Hall en ik eindigde mijn middag terug bij de Pier bij rivier de Mersey. In de middag ging ik al avondeten, aangezien ik in de trein zou zitten rond etenstijd en ik had wel wat behoefte aan warm eten.

dsc00833

Als je een knusse stad wilt bezoeken in Engeland, dan kan ik Liverpool zeker aanraden. Ik kan de stad niet aanraden als je er dagenlang wilt verblijven, want Liverpool is een stad waar alles zo dichtbij elkaar ligt dat het echt mogelijk is om binnen één dag alle high lights te bekijken. Dit was in mijn voordeel, aangezien ik niet lang in de stad was en ook één van de weinige toeristen.

Ik heb kunnen me kunnen opladen en uitwaaien en daar heb ik ontzettend veel energie uitgehaald. Engeland zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart. Liverpool is een fijne stad waar ik heerlijk heb kunnen genieten en relaxen. Begin van de avond was het tijd om op de trein te stappen en terug naar Londen te gaan waar ik nog één nachtje bij Melisa sliep om de volgende dag toch echt terug te gaan naar Nederland.

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


2 responses to “Reizen: Liverpool #2

  1. Ik heb ooit een week in Liverpool gezeten, en vond het echt supertof 🙂 Fijn, zo herkenningspunten langs te zien komen op je blog!

  2. Mooie foto’s Katja. Ze doen me echt zin krijgen om ook naar daar te gaan. Als het ooit zover komt moet ik zeker eerst eens bij jou en mijn buurmeisje (die is al enkele jaren samen met een jongen die dichtbij Liverpool woont) wat tips vragen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.