Mijn Museum Leven #5: Flyers & Het Volksfeest

Gepost op 28 augustus 2018 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Nog drie weken tot de nieuwe tentoonstelling. Dat betekent flyers maken en alles meer wat er op communicatiegebied bij komt kijken. Ow ja, er was ook nog het Volksfeest in Winterswijk. Lees je mee? 

Flyers
Al een tijdje ben ik bezig met de flyer. Die moet er namelijk in 3 verschillende talen komen. In Nederlands, Duits en Engels. Als eerste moet er een Nederlandse tekst komen over de nieuwe tentoonstelling en die moet volledig geperfectioneerd worden. Alles moet er namelijk aan kloppen. Als dat gedaan wordt de tekst naar de vertalers gestuurd. Als de vertalingen terug zijn begint het ontwerpen en gaan de teksten met beeldbestanden naar de vormgever. Daarna volgen er een aantal ontwerpen en veel correctierondes, want alles moet kloppen van de algemene tekst tot de creditlines hoe piepklein ze ook zijn. Onlangs was alles goedgekeurd en dan begint het bestelproces van alle flyers. Voor je het weet staan er meer dan 30.000 flyers op de stoep van het museum. Letterlijk. Helaas voor ons, want de palet met alle dozen kon niet naar binnen gereden worden, daarvoor was de doorgang te klein. Dat betekende verslepen voor ons! Poh, die dozen worden door het hele museum neergezet op plekken die je misschien niet eens verwacht als bezoeker. Maar als bezoeker zie je die dozen natuurlijk niet. Inmiddels zijn we druk bezig met de verzending van al die flyers naar verschillende musea, B&B’s en nog heel veel andere plekken in Nederland en Duitsland.

Het Volksfeest
Afgelopen weekend was het Volksfeest in Winterswijk. Het dorp is een heel schattig en knus dorp wanneer je het voor het eerst ziet. Maar dat verandert allemaal wanneer het Volksfeest in het dorp begint. Dan is het groot feest met veel drank en harde muziek. Oh, en natuurlijk alle tradities die al generaties doorgegeven worden. Op vrijdag begon het met de bloemencorso, prachtige praalwagens volgeplakt met bloemen. Het is echt een heel ander feest dan carnaval.

Ik was in het weekend zelf aan het werk, dus ik kon niet echt zien wat er in het centrum gebeurde. In de avond kon ik wel gaan kijken. Rond 23:00 in de avond ging ik een rondje maken bij de verschillende muziektenten en de kermis. Rond 23:30 had ik afgesproken bij een bar/restaurant die tevens de horecapartner is van het museum. Ik ging daar eerst wat drinken met een paar mensen om vervolgens naar de muziektent te gaan waar een DJ zou komen optreden. De volgende dag had ik weer werk, dus bleef ik liever niet al te lang hangen. Aan het begin van de nacht ging ik naar huis om snel te douchen en naar bed te gaan.

Mijn Museum Leven
Mijn leven in Winterswijk is eigenlijk best wel chill. Ondanks dat ik lange dagen maak en in de weekenden alleen sta. Het is juist zo fijn dat het werk me veel afwisseling biedt. Van het aannemen van boekingen tot social media content maken.
Binnenkort gaat voor mij het afstuderen echt beginnen en ik heb er heel veel zin in om weer met school bezig te gaan. Het zal pittig worden naast een full time werkweek, maar ik kijk er ook naar uit om mijn kennis van overdag in te zetten tot het maken van het afstudeerproject.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.