Reizen of vastigheid

Gepost op 3 september 2018 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 1 Comment

Het is beangstigend, wil ik reizen of wil ik een basis of juist beide? Begin 2019 moet ik een beslissing gaan maken, als ik die niet maak, heb ik geen idee waar ik ga wonen volgend jaar. Ik ben gaan nadenken en ik heb eindelijk een besluit genomen! Lees je mee? 

Wil ik gaan reizen of wil ik een basis of beide? Die vraag heeft mij de afgelopen maand beziggehouden. Heel leuk wonen in een museum, maar dat is tijdelijk. Ik weet zelfs al mijn einddatum en welke dag ik waarschijnlijk ga verhuizen. Veel heb ik nagedacht. Vorig jaar wilde ik graag meteen na mijn studie gaan reizen en in het buitenland werken. Maar mijn grootste wens is toch wel om That Blonde Woman te gaan uitbouwen als bedrijf. Het is tijd voor mij om me niet langer te verstoppen achter stages of studie en mijn kennis eindelijk voor mezelf te gaan inzetten. That Blonde Woman weer het belangrijkste in mijn leven. Precies zoals het ook was toen ik net begon met bloggen.

Hoe dol ik ook op reizen ben en om steeds ergens anders te wonen. Echt ik heb er een grote liefde voor. Tegen de tijd dat het halverwege januari is in 2019 ben ik in de afgelopen 4 jaar zo’n 8 of 9 keer verhuisd?! Intens veel! Ik ben dus veel gaan nadenken en ik denk dat het voor mij beter is om vanaf de basis te gaan reizen. Maar wat is dan die basis? In ieder geval een huisje (het hoeft niet groot te zijn) ergens in een stad of dorp waar ik me fijn voel. Waar zelfs al een paar vriendinnen op fietsafstand zijn. Maar vooral een plek die centraal is en daardoor voor mij de perfecte basis.

Ik heb een beslissing genomen. Nu is het voor mij het durven om de stap te maken om terug naar Utrecht te gaan, naar het centrum. Officieel inschrijven deze keer. Geen weg meer terug. Eindelijk een plek helemaal voor mezelf. En nogmaals het hoeft niet groot te zijn, want ik ben nog van plan om te gaan reizen. Zelfs meer nu ik bijna klaar ben met studeren en stages. Ik ga me eindelijk inschrijven op een makelaarssite. Sterker nog, ik ben al bezig met een woning in een bepaald woonproject waar ik me nu al thuis voel.

Wie had dat gedacht? Ik wil eindelijk voor vastigheid gaan! Of nou ja, tot ik bezig ga met de volgende fase in mij leven. Maar ik heb er heel veel zin in om een basis te hebben van waaruit ik kan werken, want ja ik kies er ook meteen voor mijn eigen bedrijf om het te laten groeien. Geloven in mijn eigen kracht. Van alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd sinds ik verhuisde naar Engeland en weer terug, na al die stages en een studie.

Of ik het spannend vind? Ja, op een goede manier! Ik vind het ergens juist een gevoel van rust geven om met That Blonde Woman bezig te gaan en om te gaan wonen in een stad waar ik dol op ben. En nee, ik heb zeker geen sprookje voor ogen. Ik weet dat het de meeste mensen jaren kost om een huisje in een grote stad te vinden. Wie weet dat ik ook dikke pech kan hebben. Maar niet geschoten is altijd mis. Wat ik wel weet is dat ik klaar ben met geen vaste basis te hebben en dat ik That Blonde Woman als bedrijf wil gaan uitbouwen. Want achter die naam schuilt nog zo veel meer dan “gewoon” een blog.

Liefs,

Tags:


One response to “Reizen of vastigheid

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.