De IJzerprins – Julie Kagawa

Gepost op 3 december 2014 door Katja in Boeken / 1 Comment

ijzerprins

Titel: De IJzerprins

Auteur: Julie Kagawa

Verschenen: September 2013

Pagina’s: 384

Uitgever: Harlequin

Serie: The Iron Fey #4

Waardering: 7/10

[Deze recensie kan spoilers bevatten voor wie deel 1,2 en 3 niet hebben gelezen. Heb je deel 1 en 2 wel gelezen, dan is hier mijn recensie van deel 3: https://thatblondewoman.com/?p=389]

Mijn naam, mijn ware naam, is Ashallayn’darkmyr Tallyn. Ik ben de enig overgebleven zoon van Mab, koningin van het Winterhof. En wat haar betreft, ben ik dood. Mijn verhaal begint, zoals zoveel verhalen, met een meisje…

Als Winterprins zag ik liefde altijd als een zwakte. Maar toen kwam Meghan, half meisje half fae, en dat veranderde alles. Ik werd verliefd op haar en beloofde dat ik haar ridder zou zijn. Een belofte waarvan ze me – om mijn leven te redden – ontsloeg toen Nimmernimmer bijna ten onder ging aan de IJzerfae.

Nu is Meghan de IJzerkoningin, heerseres van een rijk waar Zomer- en Winterfae niet kunnen overleven. Om bij haar te kunnen zijn, zal ik sterfelijk moeten worden. Dus ben ik nu, samen met Puck, met wie ik nog steeds een flinke appel te schillen heb, en die irritante cait sith Grimalkin, die me ook al het bloed onder de nagels vandaan haalt, onderweg naar het Eind van de Wereld.

Daar zal ik de proeven moeten afleggen om mijn ziel te verdienen. Maar de prijs is hoog, en de keuzes die ik moet maken zijn onmogelijk.

Zal ik Meghan ooit nog terugzien?

Ash, voormalig Winterprins, is de laatst overgebleven zoon van de koningin van het Winterhof, die niks meer met hem te maken wil hebben. Meghan is inmiddels de IJzerkoningin en heeft Ash voor zijn eigen veiligheid uit het IJzerrijk verbannen, maar hij hoopt nog steeds op een hereniging. Als hij sterfelijk zou worden kan hij terug naar het IJzerrijk, naar Meghan. Samen met Puck gaat hij op zoek naar Grimalkin die diep in het moeras woont. Deze kat weet misschien hoe Ash onsterfelijk kan worden, maar hiervoor moet hij heel wat doen. Ash krijgt een beproeving, waar niet iedereen geestelijk gezond van terugkeert. Sommigen komen zelfs helemaal niet meer terug.

Aangezien ik dit boek toegestuurd kreeg nadat ik al twee delen had gelezen van The Iron Fey serie, had ik de achterkant niet gelezen en kwam ik tijdens het lezen er achter dat dit boek wordt verteld vanuit het perspectief van Ash. Ik moet zeggen dat ik daar even aan moest wennen. Al vond ik het fijn om de gedachten van Ash te lezen, omdat hij in de voorgaande delen zo koud overkomt. Ik werd nieuwsgierig hoe hij denkt over Meghan. Ondanks dat ik blij was dat het verhaal uit het perspectief werd verteld van Ash, had ik niet het idee dat Ash zijn eigen stem had in dit verhaal. Voor mijn gevoel was alles redelijk hetzelfde als bij het perspectief van Meghan.

Ik vond het wel erg fijn dat dit boek dieper in gaat op de band tussen Ash en Puck. Bovendien leren we in dit boek een andere Ash kennen, hij is immers niet meer de onbevreesde Winterprins, zonder gevoelens en twijfels nu hij weet wat hij kan verliezen.

Ik moet toegeven dat dit boek net iets makkelijker weg leest dan de vorige delen. Tot dat het boek op een bepaald punt komt waarbij ik het idee kreeg dat ik hetzelfde stuk net ook had gelezen. Dat ging zo’n 80 bladzijden door voordat er weer een stuk kwam zonder overbodige, langdradige passages.

In ieder geval vond ik dit een fijn boek om te lezen en heb ik er zeker van genoten. Had ik al verteld dat er een paar plottwisten in het boek zitten die echt ge-wel-dig zijn? Waardoor het die ene 80 bladzijden goed maakt. Daarbij helpt het ook dat Julie Kagawa een meester is in het beschrijven van een fantasywereld. Zoals je al kan lezen in mijn vorige recensie is dat de reden dat ik überhaupt in deze serie verder lees. Vermoedelijk was ik anders ergens in deel 1 gestopt met lezen. Juist nu deel 3 en 4 mijn favoriete boeken zijn van de serie. Dus als jij ook moeite hebt om door deel 1 te komen gewoon doorlezen, want dat is deze serie wel waard!

 

Wat vind jij ervan dat het perspectief is gewisseld naar Ash? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


One response to “De IJzerprins – Julie Kagawa

  1. Ik ga je recensie even niet lezen omdat ik zelf bij De IJzerkoningin gebleven was, oepsie. Ik moet maar eens snel verder gaan met deze serie binnenkort! Waarschijnlijk wordt dat begin 2015, of zo 😛

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.