5 auteurs van wie ik meer dan 5 boeken heb | The Friday Five

Gepost op 17 september 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe The Friday Five blog!

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: 5 auteurs waarvan je meer dan 5 boeken in je kast hebt staan.

Schim en schaduw – Leigh Bardugo
Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt
.

Een boek die ik al drie keer heb gelezen, geschreven door een auteur van wie ik volgens mij de meeste boeken in mijn kast heb staan.
Aantal boeken in kast: 16 (Waarvan dubbelen, aangezien ik van haar boeken zowel hardbacks als paperbacks heb.)

The Yearbook – Holly Bourne
Most likely to…be forgotten
Working on the school newspaper, Paige is used to dealing with fake stories. How popular girl Grace is a such an amazing person (lie). How Laura steals people’s boyfriends (lie). How her own family are so perfect (lie).
Now Grace and friends have picked their “best” high-school moments for Paige to put in the all-important Yearbook. And they’re not just fake. They’re poison.
But Paige has had enough of all the lies in her life. And with the help of Elijah – the only boy who could ever understand her – she’s going to reveal the truth.

Heb jij een auteur wiens boeken je meteen koopt ook al heb je geen idee waar het boek over gaat? Holly Bourne is voor mij die auteur. Ik ben dol op haar verhalen, de personages en de settingen die ze creëert.
Aantal boeken in kast: 8

Vrees me – Tahereh Mafi
Ik ben een monster – Ik heb een gave
‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Aantal boeken in kast: 11

Robijnrood – Kerstin Gier
Aaah! Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Bij dit boek begon het voor mij allemaal. Dankzij dit boek wilde ik bij een uitgeverij gaan werken. Drie jaar na het lezen van de edelstenentrilogie begon ik te werken bij een uitgeverij. Zo gek om me dit te realiseren en ik vraag mezelf ook weleens af: wat als ik dit boek niet had gelezen? Of zou een ander boek mij in de uitgeverswereld hebben gebracht?
Aantal boeken in kast: 7

De IJzerkoning – Julie Kagawa 
Mijn naam is Megan Chase.
Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem.
Wat gebeurt er allemaal?
Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen…
Maar wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten…
Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Julie Kagawa is de auteur van wie ik de meeste boeken in mijn kast heb staan! Oké, dat is een soort van gelogen. Een deel van haar boeken heb ik in de opslag staan en dus helaas niet fysiek in de kast staan. Maar goed, ik heb al haar boeken die tot nu toe in het Nederlands zijn verschenen. Van verhalen over draken tot vampiers.
Aantal boeken in kast: 23

Van welke auteur heb jij de meeste boeken in je kast staan?

Liefs,


Anderen die meedoen met The Friday Five:

Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.