5 Boeken die beginnen met de letter P | The Friday Five

Gepost op 4 december 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Dit zijn de 5 boeken die met de letter P beginnen in de titel die ik in mijn boekenkast heb staan.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: 5 Boeken die beginnen met de letter P.

PS Ik hou nog steeds van je (To All the Boys I’ve Loved Before #2) – Jenny Han 
Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

Ik weet dat we het eigenlijk over de boeken hebben, maar… wie kijkt ook uit naar de derde Netflix film die volgend jaar gaat verschijnen?

Wink, Poppy & Midnight – April Genevieve Tucholke 
Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.
Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.
Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

Oké sorry, De P zit in een naam in de titel. De P wordt niet heel veel gebruikt voor titels of ik heb juist net die boeken niet in mijn kast staan.

Pupil (Talon #1) – Julie Kagawa
Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.
Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Vrij recent heb ik naar het audioboek geluisterd, want ik hoop namelijk om binnenkort of volgend jaar (klinkt ver weg, maar is al over een paar weken!) de serie verder te gaan lezen.

De prinses (De Selectie #4) – Kiera Cass
Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Een heerlijk luchtige serie! Het inmiddels al even geleden dat ik deze serie heb gelezen, maar ik kan me nog herinneren dat ik er enorm van genoot en zin kreeg om ook in die prachtige jurken te dansen.

Puber Leaks – Paul Bühre
Het puberbrein is een groot raadsel en de puberwereld haast ondoordringbaar. Ouders worden helemaal gek van hun puberkind omdat ze niet weten wat er in hem of haar omgaat. Maar leg alle boeken van sociologen, therapeuten en andere betweters over pubers en opvoeden opzij, want nu is het de beurt aan Paul Bühre: vijftien jaar oud en ervaringsdeskundige. Bühre schrijft over gamen, groepsdynamiek op het schoolplein, onderbroekenmode, leraren en wat daar allemaal aan mankeert, (foute) meisjeskleding en verliefd zijn in tijden van internet. En natuurlijk schrijft hij ook over ouders, die steeds zo hun best doen, maar altijd weer de plank misslaan.

Puber Leaks is herkenbaar, hilarisch, uniek en bovenal een heerlijk boek om mee op de bank te zitten. Zelf begon ik heel erg te denken aan mijn eigen middelbare schooltijd, hoe ik toen dacht. Best bijzonder hoe je binnen enkele jaren zo anders kan denken over bepaalde dingen.

Welk boek die met de letter P begint is jouw favoriet?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Laurie Laurie’s Bookshelf | Joany Craving Pages | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Kim De Juf Leest | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Dennis CooleSuggesties | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan

Tags: , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.