December cadeaus 2020 | duurzaam, lokaal, gezellig

Gepost op December 2 2020 door Katja in Overig / 0 Comments

Ben jij nog op zoek naar leuke cadeaus, dan is deze blogpost voor jou!

Steun kleine ondernemers
In deze blogpost schreef ik al over verschillende kleine (online) ondernemers die prachtige dingen maken. Vooral op Etsy heb je veel leuke dingen. In verband met de huidige drukte bij de post is het aan te raden om aan te geven in het zoekbalk bij Etsy dat je alleen dingen uit Nederland (of België als je daar woont) wilt bestellen. Zo steun je ook meteen een lokale ondernemer.
Wat ik erg leuk vind zijn pins van (book)fandoms. Op Etsy zijn er onwijs veel leuke artiesten die pins ontwerpen die passen bij verschillende fandoms. Mijn favoriete artiest op het moment is Only Happy Things. Niet alleen zijn haar pins fantastisch, maar zij verpakt ook de pakketjes met heel veel liefde.
Natuurlijk zitten kleine ondernemers niet alleen online, dus kijk ook rond in jouw buurt of er iets leuks zit. Van kaarten voor de feestdagen tot wat grotere cadeaus.

Vergeet je tattooartiest niet
Over ondernemers gesproken, veel tattooartiesten zijn niet alleen handig met tatoeëren, maar ook verkopen sommigen producten. Met name dit jaar was dat een belangrijk inkomstenbron, doordat ze toch wel een tijd niet hebben kunnen tatoeëren, zijn ze veel inkomsten misgelopen. Door hun producten te kopen zoals mooie designs op posters, shirts, etc. steun je ze alsnog en je hebt meteen een super leuk cadeau.

Heerlijk knus bij de houtkachel
Persoonlijk ben ik van het geven van de praktische cadeaus, zodat je zeker weet dat het wordt gebruikt. Heeft iemand een houtkachel in jouw omgeving? Je zou diegene een zak pellets kunnen geven. Pellets zijn CO2-neutraal, erg zuinig en de resterende as kan je naderhand als compost in de tuin gebruiken.
Maak er meteen een leuk pakket van met een goed boek of een film en een fles drank naar keuze. Perfect voor een knusse avond!

Maak zelf iets
Het lastige is dat ik in december niet alleen de feestdagen heb om aan te denken, maar ook ben ik en mijn moeder jarig. Voor dit jaar heb besloten om het anders aan te pakken. Ik ben namelijk zelf iets gaan maken! Dat iets laat ik binnenkort in een blogpost zien (na mijn moedersverjaardag, natuurlijk). Maar goed iets maken klinkt heel simpel al begrijp ik heel goed dat dat niet is. Ik heb ervoor gekozen om iets te laten ontwerpen en door een lokaal bedrijf het te laten drukken. Dus als je liever niet met je handen werkt en handiger online bent, weet dan dat er heel veel opties zijn.

Geef een tegoedbon
Misschien klinkt dit als een heel afgezaagd idee, maar vergeet niet dat er heel veel bedrijven zijn die dit jaar nauwelijks inkomsten hebben gehad. Je zou dus aan iemand anders een tegoedbon kunnen geven van die persoons favoriete restaurant, café, bioscoop, theater, winkel, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo zijn zowel de ontvanger als de ondernemer blij.

Heb jij al cadeau plannen voor deze feestmaand?

Liefs,

Deze blogpost bevat een samenwerking met Smart IM.

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.