Hoofdstuk 25: een kwart eeuw

Posted on December 7 2020 by Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 0 Comments

Hoofdstuk 25

Gisteren was het mijn verjaardag en dat heb ik in kleine kring gevierd waarvoor ik heel erg dankbaar ben. Op naar een nieuw jaar!

De afgelopen twee jaren heb ik mijn verjaardag in redelijk normale omstandigheden kunnen vieren. In de jaren daarvoor had ik school en stage waardoor ik een aantal jaren mijn verjaardag niet heb gevierd. En nu leven we in een wereld met de pandemie, maar door het opvolgen van de regels kon ik toch mijn verjaardag vieren in kleine kring.
Vorig jaar schreef ik het volgende voor mijn 24ste levensjaar:

Wat ik voor mijn 24ste verwacht? Ik hoop op de eerste plaats meer reizen en op de tweede plaats dat mijn bedrijf nog groter mag worden. Deze jonge vrouw heeft nog genoeg dromen over voor nieuwe avonturen!

Oef, dat is dus heel anders gegaan dan gepland… Voor dit jaar had ik op de planning om naar verschillende landen, plekken en steden te gaan om erover te schrijven op mijn blog. Dat het voor een groot deel samenwerkingen waren, was een enorme bonus. Van Duitsland en Engeland verder ontdekken tot het zien van nieuwe landen zoals Slovenië en Zwitserland. Vervolgens vrienden bezoeken in Italië en Amerika. Daarnaast stonden er ook nog andere trips op de planning en voelde ik me enorm vereerd dat ik de kans kreeg om dankzij samenwerkingen mijn dromen kon gaan volgen.

Het was vorige maand toen ik me realiseerde dat dit jaar me op heel veel vlakken enorm heeft geraakt op carrière gebied. Niet alleen als we kijken naar het schrijf- en reisgedeelte, maar ook heeft de rest van mijn bedrijf het te voortduren gehad. Maar ik zou ik niet zijn als we het ook gaan hebben over alle super leuke en positieve dingen. Uiteindelijk heb ik ook heel veel leuke kansen gehad. Achter de schermen werk ik voornamelijk met kleine ondernemers om ze te ondersteunen in deze tijd. Als manuscriptlezer heb ik ook werkelijk een top jaar gehad.

Ja, het was niet het jaar die ik had gehoopt dat het zou zijn en daar zou ik over kunnen blijven balen maar dat lost niets op. Ik ben oprecht blij met hoe mijn dagelijks leven er nu uitziet. Dat betekent alleen niet dat ik er niet alles aan ga doen om mijn andere dromen te verwezenlijken. Er zijn nog genoeg dingen die ik wil doen, zien en ervaren. Om dat te bereiken ben ik bezig met verschillende dingen achter de schermen. Van toffe projecten tot moeilijke beslissingen nemen. Het blijft een lastig iets om keuzes te maken over iets waarvan je de uitkomst niet weet. Net zoals dat ik plannen heb gemaakt op mijn 24ste verjaardag, maar voor ik 25 werd was alles alweer anders.

Over mijn verjaardag gesproken… Wat verwacht ik voor mijn 25ste jaar? Ik heb verschillende wensen, maar op de eerste plaats toch wel dat mijn naasten en ik gezond blijven. Het liefst zou ik graag dit jaar gebruiken om door de groeien in mijn vaardigheden, een eigen woonplek vinden en als het weer kan (ik weet het, dit is echt een wens voor de lange baan) mijn vrienden die verder weg wonen (zoals in het buitenland) weer zien.

Ondanks dat mijn 24ste levensjaar alles behalve is dan wat ik ervan had verwacht, ben ik blij en dankbaar voor de leuke dingen die wel gebeurd zijn.

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.