5 Boeken die ik zou redden | The Friday Five

Gepost op 11 december 2020 door Katja in Boeken / 2 Comments

TheFridayFive

Dit zijn de 5 boeken die met die ik zou redden als het mogelijk is. Verrassend of totaal niet?

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: 5 Boeken die ik zou redden als er een brand is.

Inwijding – Veronica Roth
Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.

Dit is een van mijn favoriete boeken en… hij is gesigneerd!! Daarnaast was het een erg leuke dag toen ik de auteur ontmoette, dus die herinneren zitten er ook aan vast.

Ik, Julie Kagawa en Nanouk in 2015

Onsterfelijk – Julie Kagawa 
Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven.
De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale – en zéér menselijke – Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?
Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden…

Yes, Julie Kagawa is een van mijn favoriete fantasy schrijvers en ben dan ook erg blij dat ze mijn favoriete boek van haar heeft gesigneerd toen ik haar ontmoette.

To All the Boys I’ve Loved Before – Jenny Han
Wat als alle grote, heimelijke liefdes van je leven erachter komen hoe je ooit over ze dacht… tegelijkertijd.
Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Wat een verassing, dit boek is ook gesigneerd! Tijdens Jenny Han haar bezoek in Nederland in 2016 mocht ik haar interviewen voor mijn blog.

Ik en Leigh Bardugo in 2015

Six of Crows – Leigh Bardugo
In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…
Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Op dezelfde dag dat ik Julie Kagawa had ontmoet, ontmoette ik ook Leigh Bardugo! Wat een dag… waar ik nog steeds met veel plezier aan terug denk. Oh, en ja ook dit boek is door de auteur gesigneerd. 🙂

The Exact Opposite of Okay – Laura Steven
Izzy O’Neill is an aspiring comic, an impoverished orphan, and a Slut Extraordinaire. Or at least, that’s what the malicious website flying round the school says. Izzy can try all she wants to laugh it off – after all, her sex life, her terms – but when pictures emerge of her doing the dirty with a politician’s son, her life suddenly becomes the centre of a national scandal. Izzy’s never been ashamed of herself before, and she’s not going to start now. But keeping her head up will take everything she has…

Ook een gesigneerd boek! Haha, en een boek met heel veel herinneringen aangezien ik in het street team van de auteur zit en daardoor veel leuke dingen mocht doen in samenwerking met de auteur.

Welk boek zou jij redden als het kon?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Laurie Laurie’s Bookshelf | Joany Craving Pages | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Kim De Juf Leest | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Dennis CooleSuggesties | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan

Tags: , , , , , , , ,


2 responses to “5 Boeken die ik zou redden | The Friday Five

  1. Ik zou ook een boek redden waar een herinnering aan vast hangt. Waarschijnlijk één van de boeken die ik van iemand kreeg en waar een persoonlijk tekstje instaat. Of mijn gesigneerde boeken van V E Schwab dat kan ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.