De Notenshop haul winter ’20

Gepost op 16 december 2020 door Katja in koken / 0 Comments

Als vegetariër die een parttime vegan is, eet ik veel noten en zaden. En vandaag deel ik mijn haul van De Notenshop met reviews van de producten.

“De Notenshop is een webwinkel op het gebied van noten, zuidvruchten, pitten en zaden, bessen, superfood en chocolade producten. Onze webwinkel is 7 dagen per week 24 uur per dag geopend. Via onze webwinkel kunt u veilig, snel en gemakkelijk de lekkerste producten bestellen. Ons assortiment is zeer uitgebreid, en altijd up to date met de laatste trends. Onze bestellingen worden iedere dag vers verpakt en daardoor kunnen wij absolute versheid garanderen.”

De Notenshop, Familiebedrijf sinds 1963

Als vegetariër die een parttime vegan is, is het voor mij erg belangrijk dat ik alle juiste voedingsstoffen binnenkrijg. Mijn favoriete manier? Noten en zaden eten! Je neemt ze makkelijk mee voor onderweg en thuis kan je er ook heerlijke gerechten mee maken.
Afgelopen herfst plaatste ik voor het eerste een bestelling bij de online winkel en dat is me zo ontzettend goed bevallen dat ik onlangs opnieuw een bestelling deed. Hierbij mijn haul met reviews van de producten:

Chiazaad 500 gram pot (€3,25)
Chiazaad is rijk aan vezels en mineralen en is de rijkste plantaardige bron van omega-3 vetzuren. Daarnaast bevat het ook veel ijzer en zink. Dit draagt onder andere bij aan een betere concentratie. Tevens wordt het immuunsysteem ondersteund door de vele vitaminen die chiazaad bevat.

Doordat ik geen vis eet krijg ik niet veel omega-3 vetzuren binnen, die eet ik dus dankzij chiazaad die ik in mijn ontbijt doe. En deze zijn heerlijk! Het product gaat lang mee. Iets wat ik niet verwacht had omdat het wel in plastic zit. Maar de smaak blijft er goed onder en het is meteen makkelijk om op te bergen.

Tuinbonen sojasaus en zout 250 gram navul (€2,50 – 2,95)
Geroosterde tuinboontjes zijn een bijzonder lekker tussendoortje en alternatief voor borrelnootjes en pinda’s. 

Deze keer heb ik zowel zout als sojasaus besteld, maar de grote favoriet van mij blijft die met sojasaus. De zouten variant vind ik te weinig smaak hebben, daarnaast hebben ze ook nog een soort velletje die nergens naar smaakt. De soja variant heeft veel meer smaak en heeft geen velletje.
We is deze heerlijke snack een heel stuk duurder geworden sinds ik het heb besteld. Ik heb per zak nog geen 2 euro gegeven en inmiddels zijn de tuinbonen met sojasaus bijna 3 euro. Een euro verschil vind ik persoonlijk echt veel. Maar goed, misschien is het nu buiten het seizoen?

Amandelen Bruin Geroosterd 250 gram pot (€3,95)
Bruine amandelen zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en verantwoord om te eten. De bruine amandel is een van gezondste noten voor ons lichaam. Ze zitten boordevol minderalen, vitaminen, vezels en eiwitten. Het hoge eiwitgehalte maakt deze noot bijzonder populair onder sporters. Het helpt mee aan het herstellen en opbouwen van de spiermassa. Ruim 20% van de amandelen bestaat uit eiwit en is hiermee vergelijkbaar met kip en zuivelproducten. 

Wanneer ik merk dat ik zin krijg in eieren, dan weet ik dat mijn eiwitgehalte te laag is in mijn lichaam. Dan neem ik een handje amandelen en merk ik dat mijn lichaam daarna weer een stuk beter voelt.
Ook van de amandelen blijf ik verbaasd over de hoge smaakkwaliteit ondanks dat ze in plastic zitten. Zelfs wanneer de pot al even open is, blijft de smaak.

Cashewnoten Ongezouten 250 gram pot (€3,75)
Cashewnoten bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Ze zijn erg gezond en zitten vol met eiwitten, fosfor, ijzer en magnesium. Ze bevatten minder vetten dan andere noten. 

Bij deze noten merk je wel een verschil als ze te lang in plastic zitten, dan worden ze een stuk zachter en wordt ook de smaak minder. Maar als je de inhoud van de pot binnen een aantal dagen na openen consumeert, dan is het geen probleem en zijn ze smaakvol. Niet zo goed als de nootjes van de markt, maar wel een heel stuk lekkerder dan die in de supermarkt liggen.

Lentil Crisps Sea Salt (€1,59)
Linzen zijn bekende en populaire peulvruchten. BioToday heeft daar iets op bedacht… linzenchips. En wat zijn ze lekker! De linzenchips van BioToday is 100% biologisch en vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige toevoegingen. Gemaakt van 40% linzen.
Proef de crispy bite en de heerlijke smaaksensatie van linzen met zeezout. Met een laag zoutgehalte en 30% lager in vet is deze knapperige linzenchips een verantwoorde snack. Heerlijk voor uit het vuistje of verras je gasten met de bijzondere chips op een feestje. 

Oh, wauw. Ik moest eerst even wennen aan de structuur, maar wat is deze chips heerlijk! Echt een stuk beter dan de meeste groentechips. Ik denk dat het al wel genoeg zegt dat ik drie zakken heb gekocht.

In totaal
De kosten van deze haul is 35,12. Echt perfect, want vanaf 35 is het gratis verzending. Mijn haul bestaat uit 14 producten, want van bijna alle producten kocht ik meteen meerdere.

Conclusie
Dit was weer een grote bestelling, maar kocht ik in plaats van veel verschillende dingen veel van hetzelfde, zodat ik een voorraad heb. Nu ik bestel bij De Notenshop merk ik dat ik minder snacks koop in de winkel, want ik vind al deze producten veel lekkerder. En dat is een van de redenen waarom ik meer van dezelfde producten kocht.
Ik kijk in ieder geval er naar uit om over een aantal maanden weer een bestelling te plaatsen.

Liefs,

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.