Droomwens: in 2021 een eigen woning?

Gepost op 10 december 2020 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

Voor 2021 heb ik de wens om een woning helemaal voor mezelf te hebben. Waar ik zowel kan werken als relaxen. In deze blog staan een aantal van mijn ideeën.

Heerlijk vind ik het om me bezig te houden met interieur. Door de vele verhuizingen in de afgelopen jaren moest ik rekening houden met dat ik zo min mogelijk kocht, want ik wist dat het toch weer verhuisd moesten worden. Of ik was het simpelweg niet nodig omdat de plek waar ik ging wonen al meubels had.
In de toekomst zou ik het heerlijk vinden om geheel volgens mijn eigen smaak een woning in te richten. Dit zijn de kleuren die ik daarvoor zou willen gebruiken:

Basiskleur: wit
Hoofdkleuren: donker groen, hout (afhankelijk van de stijl van de rest van de woning pas ik mijn voorkeur aan)
Accentkleuren: poeder roze, zwart

Bank (Jysk), fauteuil (Jysk) en bijzettafel (Kwantum)

Woonkamer
Een plek waar je kan relaxen, films kijken en tegelijkertijd ook een goede hoek voor lange gesprekken met vrienden.
Voor mij is het belangrijk dat de woonkamer rust uitstraalt, zodat ik na een lange dag kan ontspannen. Ik ben dol op het bos en natuur in het algemeen, daarom werk ik graag met de kleur donker groen. En om het af te maken houten details.

Foto in lijst (Drukwerknodig.nl)

Aan de muur
Reizen, reizen en nog eens reizen. Ik geniet enorm van mijn reizen en laat dat graag zien door mijn hele huis. Van sommige plekken neem ik decoratiestukken mee en in andere gevallen vind ik het leuker om foto’s in te lijsten. Bij Drukwerknodig.nl kan je heel makkelijk foto’s meteen in lijsten bestellen. Je kiest een maat en een paar dagen later heb je het al in huis.
Maar ze maken ook posters, roll-up banners, briefpapier, flyers of als je foto’s heel groot wilt hebben… dan is er ook fotobehang.

Tafel (Kwantum), stoel (Kwantum) en wijnglazen (Ikea)

Keuken
Ik sta met regelmaat voor een flink aantal uur in de keuken. Koken en bakken vind ik heerlijk om te doen. Daar kan ik echt van genieten en het werkt ook meteen ontspannend. Oh, en als kers op de taart heb je (in de meeste gevallen) heerlijk eten gemaakt.
Een grote robuuste tafel is voor mij een must met heerlijk zittende stoelen waar je zelfs na het diner nog aan wilt zitten met vrienden een wijntje drinken.

Een goede vriendin van mij heeft verschillende vintage uitziende keukengerei en andere benodigdheden. Zij heeft mij dan ook geïnspireerd om niet alles te strak te willen hebben in de keuken en bij de eethoek. Ik denk dat de vintage uitstraling ook erg goed gaat in combinatie met houtenmeubels en donker groen.

Bed (Ikea), Roltafel (Ikea), fauteuil (Jysk)

Random
Als ik iets heb geleerd in de afgelopen jaren, dan is het wel dat het handig is als meubels meerdere doelen hebben. Bovenstaande bed (soortgelijke) had ik toen ik in het appartement boven het museum woonde en die vond ik enorm prettig en handig voor het opbergen van onder andere handdoeken, beddengoed en dekens.
Al een flink aantal jaar wilde ik graag zo’n Ikea roltafel en dit jaar zijn ze uitgekomen met de groene kleur. Ik zou het graag willen gebruiken voor mijn kantoor- en tekenspullen. Zodat ik makkelijk bijvoorbeeld mijn tekenspullen van mijn thuiskantoor naar de woonkamer kan brengen.
Oh, en ik heb een zwak voor mooie fauteuils.

Wat voor interieur heb jij of zou je willen in de toekomst?

Liefs,


De foto in lijst heb ik ontvangen in samenwerking met Drukwerknodig.nl. Deze review/blogpost bestaat alleen uit mijn eigen persoonlijke mening.

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.