Dromen verwezenlijkt lijst + gratis print

Gepost op 23 december 2020 door Katja in Droom, Durf, Doe / 0 Comments

Aan het einde van het jaar vind ik het heerlijk om te kijken hoe het ervoor staat met mijn dromen. Zijn mijn plannen gelukt of heb ik nog dromen waar ik aan wil werken?

Niet alle dromen haal ik meteen. Als je het als een weg zou bekijken, dan zou ik de ene keer een enorm lange kronkelweg nemen en de andere keer bekijk ik ook de zijstraten. Er is niet een hoofdweg om rechtstreeks op je dromen af te gaan. Eerlijk? Ik zou het jammer vinden wanneer alles in een rechte lijn zou gaan. Als ik iets heb geleerd dankzij het reizen, dan is het wel dat de mooiste dingen in de zijstraten bevinden.

Of ik weleens heb willen opgeven? Vaak genoeg. Toch, heb ik dat nooit gedaan. Soms parkeer ik een droom, omdat het op het moment niet uitkomt. Of de dromen kregen een andere vorm.
Maar de gedachten dat ik met opgeven helemaal nergens kom en ik door constant te zijn vooruitgang zal zien, zorgde er altijd voor dat ik door bleef gaan. Zelfs als het om kleine successen gaat.

Alles wat het waard is, kost tijd
Rome was niet in één dag gebouwd, dus waarom zou jij wel binnen één dag alles voor elkaar moeten krijgen? Dat zou niet realistisch zijn. Daarnaast heb ik het meest geleerd van door mijn tijd te nemen. Onderzoeken wat ik echt wil en het vervolgens ook zelf uitvinden, ervaren en doen. Ik zou dagen en dagen kunnen blijven nadenken, maar daar kom je niet verder mee. Mijn tactiek is om mijn droom op papier te zetten, vervolgens zet ik er een startdatum bij en ga ik de droom stap voor stap uitschrijven: wat zijn die stappen? Wat ben ik nodig? Kan ik iemand om hulp vragen?
Zo zijn er nog veel meer vragen die je jezelf kan stellen om je dromen stap voor stap uit te kunnen schrijven. Bonus is dat de dromen er meteen een stuk minder angstaanjagend uitzien!

Welke dromen gaf ik niet op, zelfs toen ze onmogelijk leken?

  • Ik wilde graag mijn eigen bedrijf starten en dat lukte op mijn 17de en opnieuw op mijn 19de. Op mijn 19de werd That Blonde Woman ingeschreven als mijn bedrijf en dat is het nog steeds tot op de dag van vandaag. Tijdens het schrijven van deze blogpost ben ik inmiddels 25 jaar.
  • Het liefste wilde ik meerdere talen spreken. Nu spreek ik naast mijn moedertaal ook vloeiend Engels, goede verstaanbaarheid in Duits en een basis in Frans. Daarnaast kan ik nog een paar andere talen lezen.
  • Werken in de uitgeverswereld doe ik al sinds mijn 19de, nadat ik die droom kreeg op mijn 16de.

Welke dromen heb jij behaald doordat je niet opgaf?
Maak die lijst en zet er datums bij wanneer je aan die droom begon en wanneer je het behaalde. Maar je kan natuurlijk ook dromen opschrijven waar je nog mee bezig bent of mee bezig wilt gaan. Ik heb alvast een gratis download gemaakt van de print die je kan gebruiken:

De ene droom zal járen duren en andere dromen zal je binnen een jaar of een paar maanden hebben bereikt. En dat is oké.

Wat ik nog al laatste wil meegeven
Ik zou je nu kunnen vertellen om niet op te geven, maar uiteindelijk ben je je eigen cheerleader. Vier je eigen successen en wees niet bang om dat te doen.
Daarom wil ik je iets anders vertellen. Iets wat anderen je wellicht vergeten te vertellen. Geniet. Zo klein, zo simpel. Neem de kronkelweg, kijk in de zijstraten. Durf te genieten van je reis onderweg naar je dromen.

Liefs,

Instacursus droom, durf, doe
Op zondag 10 januari aanstaande begint de instacursus droom, durf, doe. In deze cursus leer je hoe je van dromen naar doen gaat. En vergeet ook niet durf. Het is namelijk een flinke mentale stap om van dromen naar durven te gaan. Mijn diepste wens voor jou is dat deze instacursus een stap is om je dromen achterna te gaan.

Voor de eerste 5 deelnemers bedragen de kosten voor de cursus 40 euro (inclusief btw). Vanaf de 6de deelnemer bedragen de kosten 50 euro (inclusief btw). Meld je aan door een mail te sturen naar thatblondewoman@gmail.com met in de onderwerpsregel ‘aanmelding instacursus’. Laat in die mail ook weten wat je volledige naam is en je instagramnaam. Dat ben ik namelijk nodig om je te kunnen toevoegen aan de privé instagrampagina. Nadat je hebt gemaild ontvang je van mij een factuur, wanneer die is betaald ontvang je van mij verdere instructies

Voor vragen kan je een privébericht sturen via Instagram @thatblondewoman of je stuurt een mail naar thatblondewoman@gmail.com.

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.