Personal Update: van assistent tot Junior-directeur

Posted on June 9 2018 by Katja in persoonlijk / 0 Comments

Over een maand begint mijn nieuwe leven als Junior-directeur. Deze nieuwe functie was er niet opeens. Het was een lange weg, maar absoluut de moeite waard. Lees je mee? 

Vandaag (wanneer deze blogpost online gaat) over een maand ben ik Junior-directeur. En ja, ik ben “nog maar” 22, maar hé ik werk hier al meer dan 6 jaar voor om dit doel te bereiken, startte twee bedrijven op en heb een certificaat with honours behaald op business school in Engeland. Het is gek en ik besef het nog steeds niet dat er een nieuwe droom van mij is uitgekomen. Met name zo’n grote droom als deze. De afgelopen jaren toen ik het kantoorleven binnenstapte hoopte ik dat ik ooit onderdeel mocht zijn van een directie van een bedrijf waar ik achtersta.

Deze droom is ontstaan toen ik als meid van 12 elke maand drie tijdschriften kocht. Wat wilde ik toch graag ooit hoofdredacteur worden van een tijdschrift! Op mijn 15de kreeg deze droom iets meer vorm. Ik bedacht That Blonde Woman. Pas een paar maanden voor mijn 19de verjaardag startte ik deze blog en onder dezelfde naam ben ik ook een bedrijf begonnen. In de toekomst hoop ik mijn bedrijf verder uit te bouwen. Maar eerste wilde ik ervaring opdoen bij verschillende bedrijven en ook werken in verschillende functies. Als ik werk voor een bedrijf, dan wil ik ook het hele bedrijf kennen.

Zo begon ik bij VBKMedia als afdelingsassistent van de marketingafdeling. Daarnaast nam ik zelf initiatief en bracht een paar keer per week de post rond in het hele bedrijf. Zo leerde ik verschillende medewerkers kennen in verschillende functies. Toen ik afdelingsassistent was bij Unieboek|Het Spectrum verving ik de receptioniste wanneer zij even lunchpauze nam en ook daar bracht ik een paar keer per week de post rond. Op het landgoed leerde ik de verschillende functies binnen een bedrijf wel heel goed kennen, aangezien ik daar woonde. Door al deze prachtfuncties op fantastische plekken heb ik behoorlijk veel geleerd over bedrijven. En alles wat ik deed als stagiair of assistent probeerde ik mezelf voor te bereiden voor een functie als Junior-directeur.

Maar zelfs al voor ik het uitgeversland binnen wandelde was ik al bezig om deze toekomst voor mezelf als het ware te creëren. Op mijn 17de begon ik namelijk mijn eerste bedrijf. Iets waar ik denk ik nauwelijks over heb geschreven op deze blog. Maar toch piepjong als ik was had ik mijn eerste bedrijf in theaterproducties. Ik toerde op die leeftijd mee met een rondrijdende theatervoorstelling. We gingen langs verschillende scholen, maar ook grote festivals. Mijn leven speelde zich af op stage, school en in een tourbus. Ik was nauwelijks thuis en dat was het moment dat ik me realiseerde: dit is het leven die ik wil leiden. Dat werd bevestigd toen ik op mijn 19de met slechts een backpack vertrok naar Engeland waar ik woonde, werkte en studeerde. Daar behaalde ik uiteindelijk een certificaat in start-up business.

Toen ik de ruimte binnen kwam waar het sollicitatiegesprek voor de positie bij Villa Mondriaan zou plaatsvinden, werd er iets tegen mij gezegd voordat ik goed en wel op mijn stoel zat. Ik was een doorzetter. Dat zag de bestuurslid al door slechts mijn CV te bekijken. Een meisje van het MBO die hard werkte en zelfs elke keer opnieuw een fulltime baan had naast haar studie. Het klinkt misschien gek, maar ik was opgelucht nadat ze dat had gezegd. Iemand had het gezien dat ik ontzettend veel werk heb verzet om hopelijk een hoger doel te kunnen bereiken. En bijna is het moment aangebroken dat ik op de werkvloer sta met deze functie. 16 jarige Katja had hiervan gedroomd, maar zou nooit hebben verwacht dat ik op mijn 22ste al deze pracht titel heb.

Dromen is één ding en er hard voor werken om die dromen uit te laten komen een ander. Elke functie is goed. Ik wilde meer, maar ik zal nooit vergeten wat ik heb moeten doen om dit te kunnen bereiken.

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.