Reisgids: eten & drinken in Edinburgh

Posted on June 14 2018 by Katja in Reizen / 0 Comments

Schotland is niet het meeste fijne land voor vegetariërs of vegans. Maar gelukkig heb ik toch een paar plekken in Edinburgh gevonden. Van een gezellige sapbar tot een veganrestaurant. Kijk je mee? 

Ontbijt, lunch of sap

Pumpkin Brown
Adres: 16 Grassmarket 
Pumpkin Brown is een Gluten Free options, Dairy Free, Refined Sugar Free Plant based Food Cafe. Ik ging voor de Dairy Free, maar vol met fruit en door de avocado een energierijk drankje oftewel Cheaper than botox. Het is een klein café, maar waar je zeker knus kan zitten. Alleen besloot ik om mijn drankje to go te nemen. Ik ging namelijk die ochtend een lange wandeling maken. Naast verschillende sapjes maken ze ook ontbijt en lunch.

IJskoffie, kop thee, cupcake of een lunch

Cuckoos Cupcakes
Adres: 150 Dundas street
Dit cupcake café heeft al vele prijzen gewonnen voor hun cupcakes en wow ik begrijp volledig waarom! Het is echt zo heerlijk! Tegelijkertijd vulde het behoorlijk waardoor ik absoluut geen ruimte in mijn buik had om er nog één te eten. Want anders had ik dat zeker wel gedaan. Ze hebben ook vegan en glutenvrije cupcakes. Daarnaast is het natuurlijk voor alle zoetekauwen onder ons ook een feestje. Het is ook mogelijk om hier te lunchen, thee of een ijskoffie te drinken.

Red Coat Café
Adres: Edinburgh Castle ground
Mocht je naar het kasteel geen dan kan ik het zeker aanraden om naar Red Coat Café te gaan voor je koffie of lunch. ik heb daar absoluut genoten van het eten en daar heb ik tevens de beste scone gegeten tijdens mijn hele trip in Schotland.

Lunch of diner

Hendersons Vegan
Adres: 25c Thistle Street
Hendersons is een een restaurant die al heel lang bestaat in Edinburgh en sinds het bestaan een volledig vegetarisch restaurant is. Maar inmiddels ook een hele poos vegan. En in het vegan restaurant heb ik heerlijk gegeten. Maar zodra je de straathoek om gaat heb je tevens het vegetarisch restaurant. Of je gaat via de trap naar beneden bij het vegan restaurant, dan kom je er ook. Ik heb hier heerlijk gegeten voor lunch, maar durfde zelf de vegan haggis (haggis is een typisch Schots vleesgerecht) niet aan, maar ik heb er veel goede verhalen over gehoord.

Heel iets anders?

Rose Street
Net achter de hoofd winkelstraat van Edinbrugh, Princes Street, heb je Rose Street. Het heeft verschillende restaurants en er hangt een onwijs gezellige sfeer. Dus mocht je juist een echte vleeseter zijn, dan weet ik zeker dat je daar iets vindt wat beter bij je past. Maar stiekem kan ik gewoon niet wachten om terug te gaan om nog meer restaurants uit te proberen. Want natuurlijk is bovenstaande niet veel plekken. Dat komt doordat ik voornamelijk kookte in mijn Airbnb om zo geld te besparen, maar ook omdat ik het wel net zo lekker vind om zelf te koken.

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.