5 jaar That Blonde Women

Posted on October 11 2019 by Katja in persoonlijk / 2 Comments

11 oktober was de dag 5 jaar geleden dat That Blonde Woman bestaan mocht! En wat een waanzinnige jaren dat het waren.

Daar sta ik dan op een event. Ik voel me overruled door de mensen om me heen. De ene media heeft nog meer volgers en unieke bezoekers dan de ander. Al snel merk ik dat ik met That Blonde Women een kleine website ben. Ik kom aan de klets met een man op het event. Hij vraagt of ik voor mezelf werk of voor een groot medium. Voor mezelf is mijn antwoord. Ik vroeg aan hem hetzelfde. Duidelijk beledigd zegt hij dat hij voor één van de grootste sites schrijft. Ik voelde me toen nietig met mijn kleine blog. Tot het moment dat ik meer vragen aan hem ging stellen.

Ik had zojuist bekend dat ik blogger ben. Balend nu dat ik het met een nerveuze stem zei. Er wordt vaak erg op bloggers neergekeken. Hij keek inderdaad ook met een minzame blik naar me. Toch bleef ik het gesprek voortzetten. De reden was dat ik opzoek was naar wat hij nou precies deed. De onderzoeker in mij wil het liefst alles weten en begrijpen. Ik kom er achter dat de man alleen schrijft en wat foto’s maakt. Leuk, maar ik bedoel kom op zeg! Was ik daar nou zo bang voor? Ik werk een stuk harder. Denk aan het bijhouden van sociale media, mails beantwoorden en gewoonweg het hele bedrijf wat erbij komt kijken. Dus je kan ook denken aan de administratie en opzoek gaan naar nieuwe opdrachtgevers. Ik voelde een overweldigende golf van trots in me. Dit heb ik wel even zelf bereikt, ik heb ontzettend veel nieuwe vaardigheden mogen leren en hΓ© ik heb het de afgelopen 5 jaar echt niet slecht gedaan!

In die jaren heb ik veel bijzondere dingen mogen meemaken van events, auteurs interviewen, leuke samenwerkingen en zelfs buitenlandse kansen. Ik zou niet eerlijk zijn als ik niet zou zeggen dat ik weleens in de afgelopen jaren heb gedacht om te stoppen. Omdat ik even niet meer wist wie ik was als persoon en welke rol That Blonde Women nou precies voor mij had. Maar ik wist dat als ik niet zou doorzetten dat ik spijt zou krijgen, want ooit zou er vast een dag komen dat ik me jongere ik zou bedanken voor haar harde werken. En ik denk dat die dag vandaag is gekomen. Ik ben trots en ik zou mijn leven nu niet voor kunnen stellen zonder That Blonde Women.

Er schuilt meer achter mijn blog naam dan de meeste mensen weten. Ik ben namelijk best verlegen aangelegd. Gelukkig ook spontaan waardoor ik toch met iedereen een praatje maak en het daardoor lijkt alsof ik niet zo verlegen ben. That Blonde Women begon voor mij op mijn 16de als de naam van mijn alterego. Een stoere jonge vrouw van wie ik wist dat het diep in mij zat. Daarnaast word ik door mijn rode appel wangen vaak onderschat in mijn potentie. Precies wat er eigenlijk ook op het event gebeurde. De naam That Blonde Women is dus ook mijn manier om te rebelleren. Ik ging voor best een opvallende naam die juist ook een grap maakt van wat de meeste mensen (lees vaak mensen die mij onderschatten) van mij denken wanneer ze me zien.

Ik was nog maar 18 toen ik deze blog startte. Inmiddels 23 en dat is toch wel een wereld van verschil merk ik. Het is dus ook niet gek dat er momenten zijn geweest dat ik het gevoel had om te stoppen. Nu kan ik met trots zeggen dat ik het niet heb gedaan en dat ik nu van mijn passie mijn werk heb gemaakt. Elke dag probeer ik om te groeien. Zoals in mijn vaardigheden tot mijn werk. En dan hoop ik ooit dat mijn bedrijf nog groter mag worden en wellicht alleen nog maar uit mijn blog bestaat. Haha, nee ik ben echt een type die dol is op meerdere projecten. Dat geeft mij energie en houdt mij ook creatief.

Dan wil ik hierbij zeggen: op naar de volgende 5 jaar! En dank. Dank voor jou als lezer, voor mijn leuke co(ncu)legga’s en bedrijven met wie ik heb mogen samenwerken. Het zorgde allemaal voor dat de blog nu zo mooi is en goed gevuld met bijna zo’n 1.000 blogposts!
Als laatste: ik ben trots op het zijn van blogger. Zonder That Blonde Woman had ik lang niet zo veel kunnen bereiken en wat geniet ik van al die fantastische ervaringen!

Liefs,

Tags: ,


2 responses to “5 jaar That Blonde Women

  1. Wat geweldig dat je in vijf jaar al zo ver bent gekomen door je harde werk. Dat is iets waar je met recht heel erg trots op mag zijn. Ik ben echt razend benieuwd wat de toekomst nog allemaal in petto heeft voor jou en That Blonde Woman.
    Oh, en natuurlijk ook van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal.

  2. Ria

    Van harte gefeliciteerd met je 5 jarig jubileum. Superrrr trots op je en heel veel succes voor de toekomst.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.