Mijn Ondernemers Leven #7: internationaal

Gepost op 17 oktober 2019 door Katja in Ondernemen / 0 Comments

Dit jaar haalde ik mijn eerste internationale samenwerking binnen, maar wat zijn mijn toekomstplannen?

In 2020 hoop ik meer internationale samenwerkingen binnen te halen en daar ben ik nu al druk mee bezig. Maar hé, het is dan ook al over minder dan 2,5 maand 2020! Poeh, eigenlijk best wel schrikken. Maar hoe gaat dat nou eigenlijk in zijn werk deze internationale samenwerkingen?

Via via kwam ik in contact met iemand van Visit Berlin. Door mijn ideeën en mijn invalshoek voor het verhaal die ik wilde gaan vertellen, bracht zij mij weer met iemand anders in contact. Dat was met Visit Brandenburg. Opeens ontving ik een mail van Dein Potsdam. Erg fijn organisaties die nauw met elkaar samen werken. Zij hielpen mij om een handige planning te maken, maar ook zorgden ze ervoor dat alles naadloos op elkaar aansloot. Zo werd in Potsdam een fiets voor mij geregeld. Ik hoefde het alleen nog maar op te halen. En op verschillende plekken lag mijn entreekaartjes al klaar waardoor ik snel door kon.
Het hielp ook dat ik het zo goed kon vinden met iedereen met wie ik contact had, dat geldt ook voor de fantastische gids die ik had voor een halve dag.

Voor 2020 heb ik opnieuw plannen met Brandenburg om samen te werken. We hebben al leuke dingen bedacht. Hopelijk gaat het door. Op dit moment spreek ik ook met het hoofd van het marketing team van Visit Brandenburg. Hij stuurde me eerst een bericht via Insta en daarna een verzoek via LinkedIn. Mijn artikel, een dag in Potsdam, viel namelijk in de smaak. Erg fijn en ben benieuwd. Het blijft ook voor mij spannend tot alles is geboekt en er een akkoord is gegeven.

Vorig week ben ik naar een congress/netwerkdag geweest in Utrecht. Daar had ik gesprekken met verschillende mensen uit de reisindustrie. Je kan denken aan PR mensen, managers en ook andere bloggers/influencers. Het was leuk om met deze mensen gesproken te hebben. Met een aantal mensen van PR en managers ben ik nu in gesprek voor volgend jaar. Er zijn een paar plannen om met deze partners naar het buitenland te gaan. Ik heb er een goed gevoel bij, maar opnieuw dat hoeft niets te zeggen. Het blijft spannend tot het akkoord.
Dat ik het sowieso spannend vond die dag dat durf ik wel te zeggen. Ik wist namelijk niet wat ik moest verwachten, daarnaast kende ik er niemand. Ja, één persoon had ik een keer vluchtig soort van ontmoet en volgde ik wel online. Maar daar is het wel bij gebleven. Gelukkig werd ik meteen door een groep bloggers opgenomen in hun groep. We hebben samen geborreld en veel gekletst over werk.

De volgende stap? Ik ben nu in gesprek met een aantal mensen en hoop dat ik eind dit jaar al meer inzicht zal hebben van waar ik naartoe zal gaan volgend jaar. Ik blijf het spannend vinden, maar tegelijk geniet ik ook enorm!

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.