5 tips voor de juiste Airbnb

Posted on October 23 2019 by Katja in Reizen / 2 Comments

Inmiddels heb ik al veel ervaring met Airbnb en dat kan je hier lezen. Deze keer geef ik tips hoe jij een fijne Airbnb kan vinden voor tijdens je reizen.

Er slippen behoorlijk wat DM’s, whatsappjes of face tot face aan mij hebben gevraagd of ik tips heb voor het vinden van de juiste Airbnb. Die spookverhalen heb ik ook veel gehoord, maar doordat ik mijn eigen tips opvolg heb ik er zelf nog nooit last van gehad. 

1. Buurten
Als eerste kijk ik naar de verschillende buurten. Ik zoek op welke buurten veilig en goed onderhouden zijn. Zal ik me daar in de avond nog veilig voelen om daar over straat te lopen? Want liever pak ik geen taxi, omdat ik graag geld bespaar als het even kan. Al moet je niet zomaar geld besparen als het gaat om je veiligheid. Maar goed, ik vind het belangrijk dat een buurt veilig is en dat ik daar zonder problemen kan rondlopen.
Zelf vind ik een supermarkt dichtbij makkelijk en fijn en misschien is het openbaarvervoer netwerk ook dichtbij? Dat zou mooi meegenomen zijn.

2. Vrouwelijke host
Als vrouw zijnde slaap ik liever op een plek met een vrouwelijke host. Ik voel me dan een stukje veiliger. Ook omdat ik veel alleen reis.
Inmiddels heb ik ook al een aantal keer geslapen bij een mannelijk host en dat vond ik helemaal prima. Ik merkte eigenlijk niet veel verschil.

3. Recensies
Volgende punt is recensies. Heeft de host al veel recensies? En wat zeggen die recensies? Positief? Top! Ga ervoor! Helaas geef je dan geen kans aan nieuwe hosts, maar alles voor een fijne ervaring. Er zitten jammer genoeg aardig wat fakers op Airbnb. Ze hebben dan zogenaamd een kamer en hebben daarvan foto’s online staan. Bij aankomst kom je er dan achter dat het een hele andere kamer is die het hoge bedrag echt niet waard was. Ik ga als solotraveler liever voor zekerheid en kies voor hosts die al minimaal 10 recensies hebben.  

Optioneel: 4. Superhost 
Wil je er echt zeker van zijn dat je een goede Airbnb host hebt? Zo bestaan er superhosts (zij hebben een kleurig lintje naast hun foto’s). Maar gewone hosten vind ik ook prima, daar heb ik ook veel bij geslapen. Sterker nog, volgens mij heb ik zelfs nog maar drie keer bij een superhost geslapen. Wat deze status precies inhoudt? Dat betekent dat ze hoog gewaardeerd worden, snel reageren op je mails, ze zijn zeer betrouwbaar, etc. Ze doen daarnaast ook net even dat beetje meer. Wel echt super fijn trouwens. Alles krijgt net even wat meer aandacht. Tijdens sommige reizen heb daar behoefte aan en daar houd ik dan rekening mee.

Optioneel: 5. De host die echt bij je past
Als ik veel tijd over heb dan kijk ik ook nog eens verder naar wat voor persoon de host is. Zo zat ik in Dublin bij iemand die net als ik vegetarisch is. Zo wist ik zeker dat ik kookte in een vleesvrije keuken. Met die host in Dublin had ik echt een klik, op de laatste dag namen we ook afscheid met een stevige knuffel. Ik had dezelfde ervaring ook in Brighton.

Klinkt als veel werk? 
Ja, misschien wel. Maar hé, ik heb daardoor alleen nog maar toffe ervaringen gehad. En na een tijdje raak je er ook aangewend om er zo veel voor te doen als het betekent dat je zit op een toffe plek.

Boek jij bij een Airbnb? Of liever bij een hostel of hotel?

Liefs,

Dit artikel is al eerder geplaatst, maar bevat updates.

Tags: , , ,


2 responses to “5 tips voor de juiste Airbnb

  1. Goede tips! Op buurt let ik eigenlijk niet heel erg – ik kijk dan meer naar de ligging – maar eigenlijk is dat wel een belangrijke. Op superhost of niet let ik eigenlijk helemaal niet. Ik kijk wel naar recensies en kies eigenlijk altijd voor een vrouwelijke host of een stel. Voelt toch fijner. Ik heb trouwens ook wel eens gekozen voor een Airbnb die nog weinig recensies had, maar wel goeie. Die waren pas net begonnen en ik zag een paar maanden nadat ik er was geweest dat de prijs later veel hoger lag. Dus ik heb toen echt een mooi koopje kunnen scoren door een van de eersten te zijn.

    • Katja

      Oeh, ja de ligging is zeker ook iets waar ik op let. Al zat ik in Dublin net wat verder uit het centrum en dat beviel me ook enorm.

      Maar wat chill dat je een goede kamer hebt kunnen scoren voor een lage prijs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.