Brighton: relaxen, strand en tattoeages

Posted on November 12 2018 by Katja in persoonlijk, Reizen / 2 Comments

Op 25 oktober begon mijn reis naar Brighton. Van Winterswijk naar Brussel, Brussel naar Londen en vervolgens naar de zeestad van Engeland. Heerlijk relaxen en geen haast. Ik heb genoten en ik geef je graag een kijkje. Lees en kijk je mee? 

Donderdag
Donderdag kwam ik in de avond aan in Brighton. Die ochtend stond ik vroeg op omdat ik er zeker van wilde zijn dat ik mijn trein vanaf Brussel niet zou missen. De Eurostar die naar Londen gaat. Ik had twee bijzondere ontmoetingen die dag en dat heb ik allemaal beschreven in mijn blogpost Terug naar waar het voor mij begon.

Eenmaal aangekomen in Londen haalde ik mijn avondeten op het station en ging toen naar de nationale treinen. Helaas bleek mijn trein te zijn gecanceld… maar ik was op tijd genoeg om een trein eerder nog te halen. Uiteindelijk was ik eerder in de strandstad aangekomen dan verwacht. Het was nog prachtig weer dus ik besloot om naar mijn Airbnb te lopen.

Vrijdag
Op deze dag had ik mijn eerste belangrijke afspraak in Engeland en die was meteen in de ochtend. Gelukkig had ik nog tijd om even uit te slapen. Dat was ook wel even nodig na de lange reis van de dag ervoor. Ik sliep in een Airbnb in Kemptown, dat is een dorp die is vergroeit met Brighton. Maar ondanks dat is alles in Brighton nog steeds op loopafstand. Zo was het ook geen moeite om naar de andere kant van Brighton te lopen, Hove. Na een stevig ontbijt samen met mijn Airbnbhost (echt mijn hosts waren fantastisch!) ging ik op pad naar het gebied St. James’s in Brighton. Daar zijn onwijs veel plekken waar je kan ontbijten en verschillende tattooshops. En dat laatste was de plek waar ik naartoe ging. Er hing een onwijs ontspannen sfeer in de studio en het was tevens ook gezellig. Mijn tattooartist is een leuke vrouw en samen ging we naar de ontwerpen kijken. Na een kleine aanpassing van mijn kant mocht ik op de tafel klimmen en begon het feest. Een tijd later en 2 tatoeages verder was ik enorm blij met het eindresultaat. Eén van de twee is inmiddels genezen en de ander is nog een kleine week verzorging nodig. Wanneer beide tattoos zijn genezen, zal ik er een blogpost over maken.

Zo’n 2,5 uur later liep ik de studio uit en ging ik naar The Laines om wat te lunchen. Ik had behoorlijk veel trek, aangezien mijn lichaam hard aan het werk was voor de tatoeages. Ik ging daarom voor pizza, deegrolletjes en een grote glas cola. Suiker is je beste vriend zei mijn tattooartist en dat heb ik gemerkt! Doordat de middag al aangebroken was ging ik winkelen. Zo ging ik naar de Boots, Superdrugs en nog veel meer typische Engelse winkels. Net voor zonsondergang liep ik naar het strand.

Heerlijk uitwaaien op het strand! Zo ontzettend fijn dat het een citytrip en strandvakantie in één was.

Ik bleef net zolang op het strand zitten tot de zon helemaal onder was. Poeh, en wat was het koud nadat de zon eenmaal onder was! Maar wauw wat was het prachtig om te zien.

In de avond heb ik niet heel veel bijzonders meer gedaan. Ik maakte avondeten meteen voor twee avonden in mijn Airbnb en ging vroeg naar bed.

Zaterdag
De volgende dag was het dan toch echt tijd om meer iets cultureels te doen. Zo ging ik naar Royal Pavilion. Het Royal Pavilion is een klein paleis in de Engelse kuststad Brighton. Het gebouw maakt een exotische en sprookjesachtige indruk, met Arabische, Chinese, hindoeïstische en gotische invloeden.

Wat een prachtig gebouw! Een grote aanrader wanneer je Brighton bezoekt. Ik was daar een paar uur en toen ging ik weer naar The Laines om te lunchen. In The Laines zijn er ontzettend veel vegetarische en vegan restaurants. En dan bedoel ik volledig, geen vlees op het menu. In de middag ging ik naar nog meer winkels. The Laines heeft namelijk ook ontzettend veel leuke kleine winkels. Ook sloeg ik de boekhandels niet over.

City Books is een grote aanrader. Deze boekhandel is volledig gevuld met boeken van de grond tot en met het plafond. Geen grap, het staat volledig vol.

Later in middag maakte ik nog een wandeling over het strand. Wat een enorm fijne stad! Zeker een plek waar ik ooit weer naar terug wil gaan. In de avond at ik samen met mijn Airbnb familie (Ja, we waren inmiddels echt een familie. Zij zelf waren Engels, maar ze hadden ook een Spaanse student in huis). Zij zijn toevallig ook vegetarisch en de moeder was zelfs vegan. Ik kreeg van hun een kop soep en daarnaast had ik nog eten van de dag ervoor. Enorm gezellig met elkaar. Hun hond volgde mij al meteen vanaf de dag dat ik daar aankwam en wilde perse steeds bij mijn voeten liggen. Mooie momenten om nooit te vergeten. Na 3 nachten was het voor mij tijd om te vertrekken naar Exeter. We namen op zondagochtend afscheid met een knuffel.

Ben jij ooit in Brighton geweest?

Liefs,

 

Tags:


2 responses to “Brighton: relaxen, strand en tattoeages

  1. Ik heb ooit twee maanden in Brighton rondgelopen dus. City Books is zo leuk ja, helemaal geweldig om er rond te snuffelen. Een fijne stad is het zeker! Pssssst het is The Laines trouwens. Komt van een oud woord dat ‘velden’ betekent. 😉

    • Katja

      Ja, Brighton is erg mooi! In City Books heb ik ook wel even rondgelopen. Wat een winkel. 🙂

      Toevallig wist ik inderdaad wat The Laines betekende, maar ik had niet opgelet toen ik het de eerste keer typte, want de andere keren had ik copy paste gedaan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.