Mijn Museum Leven #9: over de helft

Gepost op 6 november 2018 door Katja in Schrijfsels / 2 Comments

Het is gek om al over de helft van mijn stage te zijn. Inmiddels is ook mijn vakantie voorbij en voor mijn gevoel gaat de tijd nu nog sneller. Maar dat is niet heel gek, want ik woon hier al bijna 4 maanden en dat betekent nog iets meer dan 2 maanden te gaan. Lees je mee?  

Tijdens mijn functioneringsgesprek is mijn contract met 6 dagen verlengd, waardoor ik nu mijn laatste dag op 15 januari draai. Het ligt er nog aan wanneer mijn opvolger begint, maar ik weet sowieso al dat ik na 15 januari weg ga uit de Villa en dag zeg tegen het museum. Daarover gesproken… Wanneer deze post online gaat, dan is het de volgende dag de dag van de sollicitatiegesprekken. Morgen gaan mijn roomie, tevens collega, en ik onze opvolgers ontmoeten. Al weten we nog niet wie het zullen zijn, dat wordt pas eind deze week/begin volgende bekendgemaakt. Echt een gek idee dat langzaam maar zeker ik ook alweer afscheid begin te nemen van het museum.

Dat komt ook doordat de wintertijden sinds deze week in zijn gegaan. Normaal is dinsdag de dag dat het museum open gaat na de maandag gesloten te zijn. Maar vandaag blijft het museum nog tot en met donderdag dicht. Het pand is alleen nog van vrijdag tot en met zondag geopend. Er worden dus meer kantooruren gedraaid. En dat vind ik eigenlijk ook wel heel erg fijn. Ik mag dan wel heel erg houden van de afwisseling op dagen wanneer het museum geopend is, maar het is ook leuk om meer tijd te hebben op een dag om bezig te gaan met lopende projecten. Het is niet zo dat ik echt perse het gevoel had dat ik aan het afraffelen was met de zomertijd, maar alles moest steeds snel en ik vind het ook belangrijk om te leren van het proces en ook te kunnen focussen op de details.

Met name nu ik mijn vakantie heb gehad, merk ik dat de tijd sneller gaat. Het was één van de redenen waarom ik mijn vakantie pas vrij laat had. Ik wilde al over de helft zijn van mijn stage voor ik op reis zo gaan. Om zo al een bepaalde rust te hebben en de wat rustigere periode in te gaan op werk.

Maar waar ga ik me dan de komende tijd op stage me op focussen? Het schrijven van een communicatieplan en daar heb ik onwijs veel zin in. Ik heb altijd al bezig willen gaan met zo’n groot project voor een bijzonder bedrijf als een museum en nu krijg ik eindelijk die kans! Daarnaast hebben we deze periode veel persaanvragen en ga ik vaker een persrondleiding geven. Ik vind het super leuk om op deze manier met pers bezig te gaan. Normaal gesproken (toen ik nog bij uitgeverijen werkte) mailde ik met de pers. En in het geval toen ik bij Best of YA of bij Z&K nog werkte zag ik ze alleen op evenementen. Al viel ik dan zelf ook vaak onder pers als That Blonde Woman.

Nog genoeg te doen en bijzonder om ook het bedrijf in twee verschillende tijden te zien. Ik kijk uit naar wat de laatste maanden bij het museum me gaan brengen.

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mijn Museum Leven #9: over de helft

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.