Tatoeages in Brighton

Gepost op 15 november 2018 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

Tijdens mijn reis naar Engeland liet ik niet één meer twee tatoeages zetten in Brighton. Kijk en lees je mee over deze ervaring? 

Het stond op mijn Bucket List van 2018 om dit jaar een tweede tatoeage te laten zetten. Eerst dacht ik dat het niet zou lukken, omdat ik toch best wel onverwacht voor het museum ging werken en niet zou weten of ik de tijd ervoor vrij zou kunnen maken. Maar toen ik afgelopen zomer besloot om in het najaar op vakantie te gaan naar Engeland, kwam een paar dagen later de mededeling van een tattooartist die ik volg op Instagram dat ze ruimte had voor in oktober en november. De tattooartist woont in Brighton en liet dat nou net mijn eerste stop van mijn reis zijn. Ik stuurde haar meteen een bericht en het was gelukkig mogelijk om tijdens mijn vakantie door haar getatoeëerd te worden.

Ik heb een aantal ontwerpen in mijn hoofd die ik graag zou willen en koos er eentje uit. Mijn eerste gedachten was de pijl en boog. Ik was de artist dat al aan het mailen toen ik me bedacht dat ik er graag nog eentje zou willen. Ze kan namelijk bloemen prachtig tatoeëren en ik besloot op het laatste moment om ook dat te doen. Het klinkt nu wel alsof ik dit heel spontaan bedacht. Wat om eerlijk te zijn ook waar is. Ik was niet van plan om er meteen twee te laten zetten. Maar mijn toekomstplannen waren er sowieso al om meerdere planten en bloemen op mijn been te laten zetten. Het is belangrijk om goed na te denken over tatoeages. En vanaf kinds af aan wilde ik altijd al inkt op mijn lichaam. Dus het is minder spontaan dan het lijkt.

Op mijn eerste hele dag in Brighton stond meteen in de ochtend mijn afspraak in de studio gepland. Ik was vroeg en mijn artist was er nog niet, maar iedereen was super aardig en er hing een fijne sfeer. Als eerste een formulier invullen en even later kwam mijn tattooartist binnen. Haar naam is Georgina en ik ken haar werk via Instagram. Check het hier!

Voor de pijl en boog had ik een paar voorbeelden gestuurd van wat ik mooi vind. We gingen er samen even naar kijken en daarna ging ze schetsen en daar kwam mijn huidige tatoeage uit. Simpel, minimalistisch en tegelijk ook elegant.

Daarna ging ze meteen de tweede tatoeage schetsen. Maar daarvoor gingen we eerst samen op de bank zitten, want dit was op basis van mijn levensverhaal. Ik moest één ding noemen wat voor mij altijd super belangrijk is geweest. Ik koos (hoe kan het ook anders?) voor dromen. We gingen daarna opzoek naar bloemen of planten die dromen presenteren. Na een hele rij gingen we kijken welke het beste bij mij past. Ik koos voor de akelei. De akelei groeit namelijk niet alleen zo mooi door de zon, maar ook door een grond bedekt met rottende bladeren. Dat helpt me eraan herinneren dat zo’n mooie plant zelfs kan groeien op een plek die mensen meestal juist liever negeren.

Ik ben in totaal zo’n 2,5 uur in de studio geweest. Het grootste gedeelte was vanwege het schetsen, gezellig kletsen en zorgen dat alles hygiënisch was. Ze behandelde alles met veel zorg en dat was erg fijn. Ze hield ook in de gaten of mijn suikerwaarde nog wel goed was. Ik was namelijk totaal niet zenuwachtig oftewel geen adrenaline oftewel dat zal pijn gaan doen… Ik had van te voren nog wat gegeten, maar voordat de akelei gezet werd kreeg ik een super gesuikerde lolly van haar. Suikers helpen om het iets minder pijnlijk te maken. Maar opzich is mijn pijngrens best wel hoog. Bepaalde gedeeltes waren alleen wat minder fijn.

De pijlen en boog is inmiddels genezen en de akelei is bijna genezen. Ik ben onwijs blij met hoe de tatoeages er uitzien. Met name de akelei, die zit vol met details. Of het al kriebelt om de volgende te laten zetten? Altijd. Mijn ervaring bij de studio was fantastisch. Ik was super ontspannen en als het even kan laat ik mijn andere tatoeages ook daar zetten. Ik ga vaak genoeg die kant op en zou het tevens leuk vinden om de stad, Brighton, nog iets langer te bezoeken de volgende keer.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.