Exeter: afspraken, beker warme choco en Corkscrew

Gepost op 18 november 2018 door Katja in Reizen / 0 Comments

Op zondag 28 oktober begon ik aan mijn reis van Brighton naar Exeter. Terug naar de plek waar ik met veel plezier in Engeland heb gewoond. Lees en kijk je mee?

Zondag
Die ochtend nam ik afscheid van mijn Airbnb hosts in Brighton met een stevige knuffel. Het was mooi weer dus liep ik naar het treinstation. Ik genoot van mijn laatste momenten in Brighton. Wat zou ik graag willen terugkomen naar deze mooie stad! Ik vervolgde mijn weg naar Exeter. Helaas bleef de trein in the middle of nowhere stil staan voor een uur, waardoor mijn reis uiteindelijk met meer dan twee uur vertraagde. Dikke pech, want dat betekende minder tijd in de stad. Maar van de andere kant heb ik heerlijk genoten van de rust en extra tijd om te lezen. Eenmaal aangenomen werd ik opgehaald door mijn host family. Om de kosten te drukken voor mij had de organisatie, Corkscrew, (waaraan ik heb gestudeerd bijna vier jaar geleden) voor mij een host family geregeld. Die avond ging ik vroeg naar bed, om de volgende dag op tijd op te kunnen staan om de bus te pakken naar de stad.

Maandag
Ik pakte de bus naar de stad, aangezien de host family vrij ver van het centrum wonen. Als eerste maak ik een grote wandeling door de stad. Ik bezocht veel plekken waar ik eerder graag naartoe ging. Daarna had ik een aantal afspraken. Met een grote beker gevuld met warme chocolademelk ging ik naar The Quay. Mijn favoriete uitzicht van de stad zal altijd dit zijn. Bovenop de heuvel bij The Quay. En hup snel door naar mijn eerste afspraak van de dag!

Vier jaar geleden toen ik in het Corkscrew programma zat, zat het in hetzelfde gebouw als The Generator. Dit wordt allemaal door dezelfde persoon, Neil, gerund. Maar tijden zijn veranderd en hij heeft uitgebreid met gebouwen. Ik had een afspraak met de facilitairmanager over hoe het tegenwoordig allemaal in zijn werk gaat en hoe het overzicht wordt gehouden over de verschillende panden. Het begint wellicht steeds minder op een vakantie te lijken, maar ik zag het gelukkig nog wel steeds als vakantie. Tijdens dat gedeelte van de vakantie was ik eigenlijk meer research aan het doen voor mijn toekomst.

In de middag ging ik terug naar High Street. dat is waar tegenwoordig Corkscrew zit en gelukkig was er op dat moment ook een Corkscrew programma aan de gang. De huidige mentoren van het programma zijn mijn leeftijd en hebben beiden al behoorlijk wat opgebouwd aan werkervaring net als ik. We kletsten over onze bedrijven en daarna kwamen de studenten terug en gaf ik les. Als eerste gaf ik een presentatie over wie ik was en wat ik zoal heb gedaan in het bedrijfsleven. Daarna gaf ik les in bedrijven presenteren aan anderen. Wat is belangrijk om te vertellen? Wat en of wie is het merk en hoe presenteer je dat het beste? Etc. Het was erg leuk om te doen.

In de avond ging ik naar de pub om wat te eten en te drinken. Ik liep nog wat door de stad en vertrok daarna naar mijn host family. Ik kletste nog wat met mijn host moeder en ging daarna weer redelijk vroeg naar bed.

Dinsdag
Met een beker warme chocolademelk vertrok ik ook vandaag voor een afspraak naar The Quay. Het weer was fantastisch! Het was koud, maar de zon scheen zo ontzettend fel.

Op kantoor bij The Generator.

De Corkscrew studenten gaven in verschillende groepen presentaties aan Neil en mij over verschillende bedrijven. Van rebranden tot het beter maken van online shops. Dat duurde tot begin van de middag, daarna ging ik naar buiten voor wat telefoontje en een late lunch.

Lunch bij The Quay.

Na mijn late lunch had ik nog een afspraak in The Generator. Vervolgens ging ik nog aan werk met mijn eigen bedrijf en moest ik nog een paar telefoontjes maken. In de avond ging ik uiteten met Neil en kletsten we bij over de afgelopen vier jaar. Erg bijzonder en leuk om weer terug te gaan naar een plek die voor mijn ontzettend veel betekent. Een ervaring om nooit meer te vergeten. De dag erna pakte ik de trein naar Londen. Mijn terugreis naar Nederland was officieel begonnen.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.