Londen: Wicked met Halloween

Gepost op 24 november 2018 door Katja in Reizen / 0 Comments

Op woensdag 31 oktober ging ik van Exeter naar Londen. Ik begon aan de terugreis van mijn vakantie in Engeland. Lees en kijk mee naar mijn laatste dagen in het land aan de andere kant van de Noordzee. 
Woensdag
Mijn terugreis naar Nederland was officieel begonnen. Het was zo ontzettend gek om Exeter te verlaten. De laatste keer toen ik daar was woonde ik daar en nu ging ik al na een paar dagen weg. Na opnieuw weer veel vertraging met de treinen kwam ik aan in Londen. Ik sliep in een Airbnb in een studentencomplex die enorm schoon en netjes was. Sterker nog: het was de schoonste kamer waar ik in heb geslapen die hele week. Mijn host was ook erg aardig, een jonge meid en enorm zorgzaam.

Na mijn koffer weggezet te hebben in de Airbnb ging ik naar Piccadilly Circus om wat te eten, naar mooie boekhandels te gaan en te genieten van het grote stadse leven. In de avond ging ik naar Wicked. Perfect voor met Halloween! Natuurlijk kon het niet anders dat de metro’s niet reden… Gelukkig had ik nog alle tijd. Ik haalde bij de Costa een grote warme chocolademelk en maakte een lange wandeling naar een ander station waar de metro’s wel zouden moeten rijden.

Even wachten en ongemakkelijk in de drukke toiletten mijn tatoeages insmeren, want jeetje dat ging natuurlijk gewoon door tijdens mijn vakantie. Ik vind het belangrijk om de tijd te maken om mijn tatoeages te verzorgen. En dat resultaat is nu ook zeker te zien. Na een tijdje mochten we als bezoekers eindelijk de zaal in. En wauw, wat mooi! De eerste mensen die ik tegenkwam in de zaal? Een hele groep Nederlanders. Dat was de eerste keer gedurende mijn reis dat ik veel Nederlands om mij heen hoorde. Echt heel gek als je al een weekje alleen maar Engels hebt gesproken.

Wicked is echt een fantastische musical! Wat heb ik genoten! Ik zat op de vijfde rij achter een man die Wicked al voor de zevende keer zag, maar op verschillende plekken in de wereld. Van New York tot Sydney. Ik was zelf zeer te spreken over de zangkunsten van de acteurs en de productie. Wat was dat allemaal strak! En over de kostuums was ook goed nagedacht. Ik geniet nog steeds elke keer weer wanneer ik de soundtrack luister.

Gelukkig was de musical niet al te laat afgelopen. Ik ging terug naar de Airbnb en had daar een goede nachtrust. Het was super stil. Echt alles waar ik bang voor zou zijn om in een studentencomplex te slapen met name met Halloween was totaal geen reden om bang voor te zijn. Het was schoon en stil.

Donderdag
Ik hoefde die ochtend niet super vroeg uit mijn bed. Ik kletste nog met mijn host en vervolgens ging ik naar het Internationale treinstation. Met lunch en snacks ging ik de trein in en oh misschien ook een wijntje. Ik wilde graag mijn vakantie op die manier goed afsluiten en dat is zeker gelukt. Hopelijk mag ik snel terug naar Engeland, want ik mis het nu al!

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.