Reizen: Dublin #1

Posted on May 21 2017 by Katja in Reizen / 0 Comments

Mijn eerste reis naar Ierland was echt een reis om nooit te vergeten. Ik heb veel gewandeld en genoten van de omgeving, dat was ook precies de reden waarom ik deze trip had geboekt. Lees je mee over mijn eerste dagen in de stad Dublin?

Het was precies twee maanden na mijn eerste vlucht dat ik het vliegtuig stapte. En dit keer helemaal alleen. Het was best een gekke ervaring om in mijn eentje naar het vliegveld te gaan. Nouja alleen… Ik kwam al snel aan de praat met iemand in de trein. Een Nederlandse vrouw die inmiddels al een behoorlijk lange tijd in Spanje woont. Onze vluchten gingen rond dezelfde tijd. En samen gingen we naar de terminal lopen. Alleen bleek dat ze heel ergens anders door douane moest dan ik, waardoor we elk onze eigen weg gingen. Maar niet voordat ze de nodige grappen had gemaakt over mijn bestemming. Want tja, Ierland staat bekend om zijn regen en Spanje natuurlijk om de zon. Ha. Ha. Spoiler alert! Ik heb alleen maar een strak blauwe lucht gezien in Ierland!

Na een goede vlucht waar ik uitzicht had op Engeland en Ierland, landde ik in Dublin. Wat was dat een fantastisch gevoel! Ik kocht een Leapcart (Ierse OV kaart) en pakte de bus naar het centrum van de stad. Ik maakte een wandeling naar mijn Airbnb waar ik een week lang zou gaan verblijven. Vanaf het eerste moment had ik een klik met mijn host Paula en zo hebben we elke dagen veel gekletst over Ierland en onze reiservaringen naar verschillende plekken.

De volgende dag liep ik naar Phoenix Park, wat in principe de voortuin was van Paula. Ze woont namelijk net achter de dierentuin die in het park zit. Erg leuk om daar elke dag langs te lopen op weg naar de stad. De foto’s hierboven zijn dan ook gemaakt in het park. Echt prachtig om al die bloemen daar in bloei te zien en het gras was knal groen. Doordat de zon de hele week tijdens mijn verblijf scheen heb ik verschillende picknicken, sporters en genieters in het park gezien. Echt een park die de moeite waard is om te bezoeken. Daarnaast een leuk weetje: dit is het grootste park van Europa, het is zelfs groter dan Central Park in New York om je een idee te geven.

Ik wandelde en wandelde door de stad. Mijn plan? Ik wilde mijn eerste volle dag in Dublin gebruiken om naar Trinity College te gaan. De plek die bekend staat om zijn grote bibliotheek. Maar waar ik belandde? De Docks! De haven van Dublin. Aan het water at ik mijn lunch en probeerde ik uit te vogelen hoe het kon dat ik niet uit was gekomen bij Trinity College. Wat bleek? Ze zijn veel bij de wegen bezig in Dublin, omdat ze rails aan het bouwen zijn voor een nieuw soort trams. Door de wegwerkzaamheden was ik blijkbaar recht voor Trinity gelopen en had ik het niet gezien. Oeps!

Yes! Uiteindelijk heb ik het heel snel kunnen vinden dankzij een zakenvrouw die ook aan het lunchen was bij de Docks. En ik had dubbel geluk, want ik was net op tijd om mee te gaan met de laatste rondleiding van die dag. Ik had gekozen voor de rondleiding met studenten. Dit is een door studenten opgezette tour die maar even duurder is dan wanneer je alleen een ticket koopt voor de bibliotheek. Deze tour kan ik echt aanraden, omdat het veel leuker is om van een student te horen hoe het leven op de campus is. Zo kwamen we erachter dat het rode gebouw die je op de foto kan zien als je door de poort kijkt. Dat gebouw daar wonen zowel studenten als docenten. Maar dat niet alleen het is één van de oudste gebouwen op de campus, waardoor het gebouw zelf vrij ouderwets is. Dus stel, ik zou in de ochtend op de campus hebben rondgewandeld dan zou ik verschillende docenten en studenten in hun badjas hebben gezien die naar buiten liepen, omdat de badkamers alleen toegankelijk zijn vanaf de buitenkant van het gebouw. Dat en nog meer leuke verhalen kregen we te horen van onze gids.

Al was de tour zelf al behoorlijk cool, daarna was het tijd voor de bibliotheek! Ik hield mijn adem in toen ik bovenstaande foto nam.

Hoe fantastisch! Ik had bijna de neiging om een Belle en het Beest liedje te zingen. Bijna.

Yes, het kopstuk van één van mijn favoriete filosofen.

Na Trinity ging ik naar Grafton Street en daar ging ik nog wat eten, kocht een souvenir voor mezelf en liep daarna terug naar mijn Airbnb. Het was een lange maar een prachtige dag in Dublin.

Next day: museum dag! Ik besloot om voor het weekend de toeristische trekpleisters al gedaan te hebben, zodat ik geen last had van lange rijen. En die waren er ook zeker niet toen ik op donderdag naar mijn eerste museum van de dag ging. National Museum of Ireland – Archaeology was mijn eerste museum van de dag en ik kan nu al vertellen dat dit mijn favoriete museum was van de hele trip. Ik heb hier zo ontzettend veel mogen leren over de geschiedenis van het land.

Bij het zien van dit moest ik meteen denken aan het boek Onverschrokken.

Na mijn museum dag belandde ik een pub buiten het centrum waar ik mijn buik vol heb gegeten en heb genoten van Ierse muziek en de gezelligheid.

Liefs,

 

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.