World of Wanderlust Q&A met Anouk en Katja

Gepost op May 25 2017 door Katja in Boeken, persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Onlangs is het boek World of Wanderlust van Brooke Saward uitgekomen bij Blossom Books. Inmiddels hebben Anouk en ik verschilde blogposten omtrent dit boek geschreven. Maar vandaag is het tijd voor een Q&A tussen Anouk en mij. Lees je mee?

De onderdelen Vlaggen en Reisfoto’s zijn vragen die Anouk mij heeft gesteld. Zal ik de vlaggen hebben kunnen raden bij welk land ze horen en kon ik aan de foto’s zien op welke plek ze zijn gemaakt?

Vlaggen

Welke vlag hoort bij Namibië?

Oh, we beginnen meteen moeilijk! Euhm, dus dit word gokken…. Ik ga voor B.

Het goede antwoord: vlag A

Welke vlag hoort bij Chili?

Ik weet dat A de vlag is van Argentinië, dus dan moet B wel de vlag Chili zijn.

Het goede antwoord: vlag B

Welke vlag hoort bij Denemarken?

B! Deze wist ik meteen!  Dat komt omdat ik onlangs een trip wilde plannen naar het land. En A is Noorwegen. Oké, ik weet het, ik hoef alleen te zeggen welke vlag bij het genoemde land hoort. Maar ik ben stiekem heel blij dat ik toch meer vlaggen uit mijn hoofd weet, dan wat ik dacht. Nu hopen natuurlijk dat het goed is….

Het goede antwoord: vlag B

Reisfoto’s

Waar is deze reisfoto gemaakt?

Ik wilde eerst Londen zeggen, maar volgens mij klopt dat niet. Vooral als ik kijk naar het standbeeld. Ik denk dat deze foto is gemaakt in Krakau in Polen.

Het goede antwoord: Turijn, Italië

Waar is deze reisfoto gemaakt?

Wauw. Waar het ook is, ik wil erheen! Ik denk dat dit niet in Europa is en tegelijk ben ik druk aan het nadenken aan alle plekken waar Anouk geweest is. Oké, ik ga gokken. Is het Vietnam?

Het goede antwoord: Ha Long Bay, Vietnam

Ik & reizen

Backpack of koffer?

Ik heb met beiden gereisd en ik vind zowel koffer als backpack nadelen en voordelen hebben. Zo vind ik een backpack fijn als ik lange treinreizen maak. Stel er is een keer geen zitplek in de trein, dan zit ik vaak op mijn backpack. Of als ik ergens lang moet wachten, dan gebruik ik de tas als kussen. Maar nu ik vliegen erg leuk vind, is mijn carry on koffer erg fijn. Daarnaast als ik pak voor een trip, dan ben ik sneller geneigd om mijn koffer te pakken. Het is een kleine koffer van 32 liter, maar ik kon er wel voor 8 dagen kleding in kwijt toen ik naar Ierland ging en ik had zelfs nog ruimte over! Stiekem verast mijn eigen antwoord mij, maar ik denk dat ik liever een koffer heb. Ondanks dat ik echt dol ben op mijn backpack.

Stad of platteland?

Doordat ik in mijn eentje reis ben ik jammer genoeg niet vaak op het platteland te vinden. Je bent namelijk vaak een auto nodig om het platteland te zoeken en volgens mij ben ik zelfs in heel wat landen nog te jong om een auto te mogen huren. Daarnaast kost het behoorlijk veel geld. Mijn antwoord is stad. Nu ik erover nadenk past het antwoord heel goed bij mijn eerder gegeven antwoord koffer.

Al moet ik toegeven dat ik toch graag had gewild dat mijn antwoorden anders waren en neigden naar backpack en platteland. Waarom? Omdat ik ook altijd tegen toeristen zeg dat Amsterdam Nederland niet representeert. Dus vind ik ook dat ik het platteland in andere landen moet opzoeken. Hopelijk in de toekomst wanneer ik ouder ben en meer geld heb te besteden voor een reis.
Hou je meer van de bergen, het strand of een ander soort landschap?

Ik hou sowieso niet van het strand. Het is niet dat ik het niet leuk vind om te bezoeken, maar ik wil graag dingen ondernemen. Ik vind steden handig omdat alle voorzieningen dichtbij zijn. Maar gezien mijn vorige antwoord vind ik het ook leuk om naar het platteland te gaan, daarnaast vind ik natuurgebieden zoals bossen en meren ook erg tof.

Ik denk dat ik daarom verliefd ben op Berlijn. Het heeft alles wat ik leuk vind. Het is een stad, met veel groen en zelf bossen (!), je kan op verschillende plekken in de stad aan het water zitten en de sfeer die hangt in de stad is heel relaxed net zoals het platteland.

Lees op Anouk haar blog Reading Traveller haar antwoorden op de vragen. Ik ben benieuwd hoe zij het heeft gedaan bij de onderdelen Vlaggen en Reisfoto’s!

Liefs,


 

 

 

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking met Anouk van Reading Traveller en uitgeverij Blossom Books.

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.