Reizen: Dublin #2

Gepost op 27 mei 2017 door Katja in Reizen / 4 Comments

De zon scheen en ik had een geweldige tijd in het o zo groene Ierland. Heb je deel 1 van Dublin al gelezen? Zo ja, lees dan snel verder!

Op mijn 4de dag in Dublin, net voor het weekend aan, bezocht ik de Guinness Storehouse. Ik was werkelijk verrast hoe mooi het daar was. Ik weet dat het een toeristische trekpleister is, maar ik had alles behalve dit verwacht.

Kort verhaaltje:

Toen ik mijn ticket kocht bij de balie toen vroeg de jonge vrouw achter de kassa mij of ik Sean, haar collega, wilde feliciteren met zijn verjaardag. Sean is een bewaker en hij zou om de hoek staan waar ik naar boven moest voor mijn tour door de Storehouse. Ik zag Sean meteen staan en feliciteerde hem met zijn verjaardag. Er verscheen een grote glimlach op zijn gezicht en hij bedankte mij. Alleen… hij was niet jarig! Eerst dacht hij dat er nog een Sean dan moest werken die dag. Maar wat bleek? Toen ik het gebouw wilde gaan verlaten (aan het einde van de dag) kwam ik Sean tegen en hij vertelde mij dat de meid achter de kassa een grap met hem aan het uithalen was. Hij werd zo die dag door minstens twintig andere mensen gefeliciteerd! Echt super grappig zo’n stunt. Daarnaast was dezelfde sfeer tussen de meeste personeelsleden te merken toen ik door de gebouwen heenliep. Het was duidelijk dat de collega’s het goed met elkaar kunnen vinden en het ook leuk vinden om met toeristen te praten.

Het probleem van alleen reizen? Ik maak meestal een selfie, maar een Instagram boyfriend (niet die van mij, maar van een andere meid) schoot mij al snel te hulp. En voor ik het wist had ik iemand die meerdere foto’s van mij heeft gemaakt die dag.

Naast de sfeer vond ik het museum gedeelte ook erg leuk. Maar nu volgde het moment dat ik mocht proeven van het bier. Echt super leuk en een aanrader om te doen. Het kost niets extra’s en je leert nog meer over het bier. Eerst gingen we naar een witte kamer waar we leerden over de verschillende ingrediënten in het bier. Daarna liepen we door naar de zwarte kamer waar we leerden hoe we het bier moesten drinken en wat je zou moeten proeven op verschillende plekken op je tong.

Daarna was het tijd om helemaal naar de top te gaan van de Storehouse waar ik met een Guinness in mijn hand een 360 graden uitzicht had over de stad.

Ik heb mij echt een paar uren weten te vermaken in de Storehouse. Het was al halverwege de middag toen ik naar buiten liep. Ik maakte een wandeling naar het centrum van de stad waar ik een ticket kocht voor een tour door Ierland twee dagen later. Na die dag was ik door het vele wandelen en alle indrukken moe en besloot ik om een vroege avond ervan te maken. Ik kookte die avond bij mijn Airbnb en ging tevreden slapen.

Dag 5 begon met een mooie wandeling naar stadscentrum. Dit keer liep ik niet door het park of langs het water, maar besloot ik om meer van de stad te leren kennen.

Ierland staat bekend om de poëzie. Als aandenken van mijn bezoek in Dublin wilde ik een gedichtenbundel kopen van een Ierse auteur. Bij het afrekenen vertelde de winkeleigenaar mij, dat de dichtenbundel die ik had gekozen, zijn lanceringsfeest had in die boekhandel. Bijzonder dat ik juist deze gedichtenbundel koos om als aandenken te kopen!

Met een cappuccino plofte ik in één van de grote leren stoelen in koffiecafé Costa en genoot van elke letter die ik las uit de net gekochte gedichtenbundel.

In de middag bracht ik een bezoekje aan Dublin Castle.

Al die mooie kleuren! Maar ik kwam voor de bibliotheek die ook op dit terrein te vinden is. Ik kan die plek aan elke boekliefhebber aanraden! Dat was pas een expositie zeg! Ik heb daar zo veel geleerd over boeken en hoe het boek tot stand is gekomen in verschillende culturen en werelddelen.

Die dag probeerde ik op tijd naar bed te gaan, aangezien ik de volgende dag voor mijn tour er vroeg uit moest. Maar dat plan faalde behoorlijk. Ik was namelijk zo enthousiast waardoor ik bijna geen oog dicht heb gedaan die nacht.

Dag 6 sla ik even over en dat bewaar ik voor een andere blogpost. Dag 7 was voor mij één en al luieren en genieten van mijn laatste dag in Dublin. En wat heb ik genoten!

Toen brak dag 8 aan. De avond ervoor had ik al afscheid genomen van mijn host met wie ik een hele goede band heb. We hebben veel gepraat en ideeën over het leven uitgewisseld. Met een knuffel namen we afscheid en als ik ooit weer terug naar Dublin ga, dan is de kans groot dat ik weer bij haar slaap.

Ik pakte de bus naar het vliegveld en toen begon het wachten. Maar hé, de scones daar op het vliegveld waren heerlijk! Dus dat was zeker geen straf om juist op dit vliegveld lang te moeten wachten. Eenmaal in Nederland? Het normale leven begon weer en ik pakte de trein niet naar huis, maar naar school… Haha, het lijkt een beetje alsof dat een domper was van mijn vakantie. Maar dat was het alles behalve. Ik ben blij dat ik deze levensstijl voor mezelf heb weten te creëren. Reizen, werken en school: hoe onmogelijk het ook lijkt, het is een leuke combinatie.

Liefs,

Tags:


4 responses to “Reizen: Dublin #2

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.