World of Wanderlust – Brooke Saward

Gepost op 20 mei 2017 door Katja in Boeken, Reizen / 0 Comments


Titel: World of Wanderlust

Auteur: Brooke Saward

Verschenen: mei 2017

Pagina’s: 230

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 9/10

Waar moet je echt een keertje naartoe? Waar kun je het beste in je eentje reizen? Van kledingtips voor op vliegvelden tot regels voor roadtrips: professioneel reiziger en blogger Brooke Saward vertelt ons precies waar we heen moeten, wat we daar kunnen doen en hoe we dat te gekke vakantiegevoel krijgen, waar je ook bent.

Ben jij een soloreiziger of zou je dit graag willen worden? Dan is dit boek onwijs handig en leuk om te lezen!

De vormgeving

Het eerste wat mij opviel aan dit boek is de prachtige vormgeving. Alleen al door de cover weet ik weer hoe het was toen ikzelf door Venetië wandelde. Dat terzijde is het echt een pareltje. Een mooi boek dus voor op de koffietafel. Echter, bewaar het niet alleen voor op de koffietafel en sla het boek open. De felle kleuren zorgen ervoor dat de inhoud van het boek speels oogt, maar door de witte achtergrond is het niet schreeuwerig. Het enige nadeel (en dat is het enige nadeel wat ik kon vinden van dit boek) is dat niet alle foto’s even scherp zijn.

De tips

Het boek staat bordenvol tips en gelukkig niet de standaard tips die je in elke reisgids kan lezen. De tips die Brooke in dit boek geeft zijn heel divers en veel van deze (met name reistips) had ik nog niet eerder gelezen. De tips van de auteur zijn meestal buiten de grote steden om. Ik werd daardoor erg geïnspireerd. En ik heb inmiddels tijdens het schrijven van deze blogpost al minstens 5 keer een website geopend om een nieuwe vlucht te boeken of meer informatie op te zoeken voor misschien wel een toekomstige reis.

Brooke weet door haar manier van schrijven en de mooie foto’s erbij om een plek te verkopen. Dat niet alleen ze inspireerde mij ook echt om meer uit mijn toekomstige reizen te halen. Zo noemde ze soms opties in het boek wat je ook tijdens het reizen kan doen waar ikzelf nog niet eerder aan had gedacht. Zoals een kookles volgen in Parijs. Waarom niet? Als ik één ding van deze reizigster heb mogen leren, dan is het wel om ook dingen op reis te doen die niet standaard zijn.

Oké, het is duidelijk dat dit boek over reizen gaat, maar… Brooke geeft ook tips over leuke films waarin reizen een grote hoofdrol inspeelt, muziek voor tijdens een roadtrip, boekentips en wonen in het buitenland. O, en voor de liefhebber schreef ze ook een stuk over mode en make-up.

Haar verhaal

Het is heerlijk om de reiservaringen te lezen van iemand die als jonge vrouw de wereld over reist. Het is grappig om te lezen hoe veel liefde ze heeft voor Europa. Er worden namelijk heel veel plekken in Europa beschreven en niet alleen de grote steden, maar ook veel over het platteland en alle leuke dingen die daar te doen zijn.

Met ander woorden: als je na het lezen van dit boek niet meteen in je eentje op reis wilt gaan, dan weet ik het ook niet meer.

Liefs,

 

 

 

 

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking met Anouk van Reading Traveller en uitgeverij Blossom Books.

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.