5 punten op mijn Bucket List 2020

Gepost op 9 januari 2020 door Katja in persoonlijk / 6 Comments

Een nieuw jaar, tijd om nog meer dromen waar te maken en hopelijk ook wat dingen van mijn bucket list afstrepen. Ik heb voor dit jaar weer een top 5 gemaakt!

1. Nieuwe taal leren
Yes, een nieuwe taal leren. Sowieso staat dit jaar voor mij in het teken van nieuwe dingen leren. Daarom leek het me ook leuk om een taal te gaan leren. Al kom ik dit jaar nog niet verder dan beginnersniveau, dat is oké. Maar waarom zou ik een nieuwe taal leren? Ik spreek Nederlands, Engels en basis Duits, maar versta het super goed. Ook kan ik een heel klein beetje Frans. Als in: ik kan koffie bestellen en versta een basis conversatie.
Dit jaar ben ik wel van plan om mijn Duits te gaan verbeteren. In het museum moest ik het veel spreken en schrijven en afgelopen jaar toen ik in Berlijn in Potsdam was. Maar ik merk wel dat Duits bij mij op de een of andere manier snel wegzakt.
Daarom zit ik aan de ene kant te denken om mijn Duitse taal te verbeteren naar b1. Of om Gaelic (ik weet nog niet of het dan Schots of Iers wordt) te gaan leren. Het wordt in ieder geval een Germaanse taal. Niet gek want sinds 2019 ben ik me aan het verdiepen in de geschiedenis van Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland.

2. Nieuw onderdeel bedrijf lanceren
Dit jaar heb ik wilde plannen voor mijn bedrijf. Ik ga dingen totaal anders doen, maar ook ergens weer niet. Het is iets wat enorm bij me past en wat ik eigenlijk ook al heb gedaan. Omdat ik nog niet alle zaken even helder heb zal ik hier later op terugkomen en alles in een blog uitleggen. Voor nu ben ik achter de schermen aan het werk om het hopelijk rond de zomer te kunnen lanceren.

3. Drie buitenlandse reizen maken
Afgelopen jaar is dit punt me helaas niet gelukt, maar ik neem het mee naar dit jaar. De reden? Omdat ik heel graag meer wil gaan reizen. Tegelijk wil ik het wel bewust doen en zo min mogelijk milieuvervuilend. Ik heb wel een aantal leuke ideeën . Ook ben ik voor dit jaar van plan om met mijn internationale partners samen te werken. Het zou tof zijn als ten minste de helft van mijn reizen voor mijn blog is.

4. Een e-book schrijven en publiceren
Ook dit punt stond vorig jaar op mijn lijst, maar ik besloot later in het jaar om het bewust toen niet te gaan halen. De reden? Ik had andere plannen en die hebben te maken met het nieuwe onderdeel van mijn bedrijf. Ik wilde dat het beter ging aansluiten op mijn blog en de rest van het bedrijf. Daarom stopte ik tijdelijk zodat ik het eerst voor mezelf beter kon uitwerken welke kant ik ermee op wilde. Inmiddels weet ik het en ga ik al langzaam maar zeker aan de slag.

5. Een cursus volgen en halen
Een nieuwe taal (of juist een taal verbeteren), alles wat ik mag leren door de uitbreiding van That Blonde Woman en dan ook nog een cursus volgen? Het mag duidelijk zijn dat ik dol ben op leren. Deze cursus is vanwege dat ik het bedrijf ga uitbreiden. Ik heb er alleen bewust voor gekozen. Ik zou het zonder diploma kunnen, maar waarom niet meer leren? Zodat ik op die manier nog beter kan doen wat ik wil ga doen.

Conclusie
Dit is misschien wel mijn meest ambitieuze bucket list voor een jaar ooit. Ik vind het spannend tegelijkertijd kan ik ook niet wachten om aan de slag te gaan!

Wat staat er op jouw bucket list voor 2020?

Liefs,

Tags:


6 responses to “5 punten op mijn Bucket List 2020

  • Katja

   Oeh, ik wens je heel veel succes met het behalen van je diploma! Gelukkig heb je tot dusver fantastische cijfers gehaald. 🙂

 1. Wat een mooi lijstje! Succes met het leren van een nieuwe taal, dat kriebelt bij mij ook wel nu we in veel Spaanstalige landen zijn. Verder ben ik erg benieuwd naar het nieuwe onderdeel van je bedrijf én je e-book! Heel veel succes maar dat komt zeker goed!

  • Katja

   Super bedankt Anouk voor je lieve woorden. 🙂 Oeh, dat het leren van een nieuwe taal ook bij jou kriebelt snap ik maar al te goed!

 2. Mooie bucket list! Ik ben dit jaar ook begonnen met het leren van Iers en het is wel echt een mooie en interessante taal. Ik raad het je dus zeker aan 🙂
  Op mijn lijstje staat dat ik dit creatief bezig wil zijn, op welke manier dan ook. Ik ben benieuwd waar dat me gaat brengen.

  • Katja

   Dank! Ahw, wat super leuk dat je Iers leert! Hoe leer jij het? Met boeken of een app?
   Creatief bezig zijn stond in 2019 heel hoog bij mijn doelen en het was echt fantastisch. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.