5 punten op mijn Bucket List 2022

Gepost op 18 februari 2022 door Katja in Bucket List, persoonlijk / 0 Comments

Een nieuw jaar, tijd om nog meer dromen waar te maken en hopelijk ook wat dingen van mijn bucket list af te strepen. Ik heb voor dit jaar weer een top 5 gemaakt!

Duits volledig naar B2
Toen ik eind november 2021 naar Berlijn verhuisde, maakte ik grote sprongen met mijn Duitse taalvaardigheid. Met name de eerste twee weken zag ik veel vooruitgang. Eind 2021 zat ik kwa luister- en leesvaardigheden op B2 niveau. Wellicht dat het zelfs al aardig richting de C1 ging. Mijn passieve kennis is enorm gegroeid, maar gelukkig zie ik ook groei in mijn actieve kennis. Spreken kan ik inmiddels op B1 niveau. Schrijven vind ik lastig om te zeggen waar ik onder val, want die kennis gebruik ik het minst. Voor nu denk ik dat het ook ergens op B1 niveau zit. Niet alles is in dat jaar naar B2 niveau gegaan, maar voor nu ben ik voornamelijk mijn passieve kennis nodig en ondertussen blijf ik werken aan mijn actieve kennis.
In 2022 wil ik proberen om mijn volledige Duitse taalkennis naar B2 te brengen en wellicht zelfs C1. Dat wordt hard werken, maar ik merk dat het nu soepeler gaat dan in voorgaande jaren. Ik spreek mijn Duitse vrienden met regelmaat en ik kan het inmiddels goed lezen waardoor ik nu ook mijn eerste Duitse leesboeken kan gaan oppakken. Ik heb onwijs veel zin in deze uitdaging en het maakt me super blij om met taal bezig te zijn. 

Mijn eerste Koreaanse boek
Deze bucket list punt staat ook tussen mijn leesvoornemens, maar omdat dit best een behoorlijk grote uitdaging is heb ik ook besloten om het op mijn bucket te zetten, want ik zal heel veel tijd nodig hebben om dit punt te kunnen bereiken. In mijn blog ‘leesvoornemens’ schreef ik:
Naast Duits leer ik in mijn vrije tijd ook Koreaans. Mijn Duits gaat steeds beter en mijn Koreaans ook al liggen beiden talen bij mij beiden op een geheel ander niveau. Duits gaat steeds vloeiender en daarom bedacht ik voor 2022 om 5 Duitse boeken te lezen, maar met Koreaans ben ik nog lang niet zover. Wel hoop ik dit jaar tenminste één Koreaans boek te lezen. Het maakt niet uit of het om een kinderboek, manwha of een ander op taalgebied simpeler boek gaat. Ik wil het een kans geven zelfs als ik nog niet alles begrijp. Ik verwacht zelf dat ik hieraan toe kom in de tweede helft van het jaar, aangezien mijn focus wat betreft taal nu bij Duits ligt. 

Start met Italiaans leren
Yes, ik wil zelfs nog een stap verder gaan met talen! In 2023 heb ik de wens om naar Italië te gaan om eindelijk een goede vriendin te zien. We zijn dit voorjaar al vijf jaar vriendinnen, maar we hebben elkaar nog nooit in het echt gezien. Zij is Italiaans en spreekt niet heel veel Engels, maar sinds we vriendinnen zijn geworden is haar Engelse kennis enorm gegroeid. Nu wil ik graag een beetje Italiaans kunnen spreken en begrijpen, omdat ik haar zo dankbaar ben dat ze veel moeite doet met haar Engelse taalkennis.
Daarnaast leek het me sowieso leuk om nog een Europese taal te leren voor mijn dertigste. Wie weet, misschien ben ik straks wel een polyglot over een aantal jaar, dat zou ik namelijk heel leuk vinden. Maar het belangrijkste voor mij is dat ik plezier blijf halen uit het leren van talen en voor nu vind ik het een heerlijk productieve hobby. Ik ben namelijk dol op tv-series, kunst en muziek en door mijn hobby talen leren, leer ik veel terwijl ik tegelijkertijd ook nog artistieke vormen bestudeer die ik zo leuk vind. 

Mijn prozabundel (grotendeels) afschrijven
Een oude bucket list punt, maar die hopelijk in 2022 nog meer vorm gaat krijgen. Dit schreef ik in 2021:
Ik heb al tientallen gedichten geschreven en ik zal blijven bijschaven en verder schrijven tot ik tevreden ben. De dichtbundel is dus al ontwikkeld, maar ik heb besloten om zeker tot en met 2022 eraan te blijven schrijven. Het heeft immers geen haast en er zijn bepaalde dingen die ik aan de bundel wil toevoegen wat nu nog niet gaat. Zoals ik hoopte kreeg ik nieuwe ideeën voor de dichtbundel in Berlijn. Ik heb zelfs het plan van de ontwikkeling veranderd en het voelt inmiddels helemaal Katja. 
Ik verwacht dit jaar heel ver te komen, maar we zullen het zien. Zoals ik al eerder zei heeft het geen haast. 

Nieuwe marketingvaardigheden leren
Als marketeer wil ik blijven groeien en voor het eerst (volgens mij) noem ik een punt voor mijn bucket list die alleen werkgerelateerd is. Soms heb ik wel punten die goed van pas komen voor mijn werkleven, maar dit is denk ik de eerste keer dat het alleen werkgerelateerd is.
In mijn tijd in Berlijn heb ik me afgevraagd welke stappen ik wil gaan maken in mijn carrière en ik ontdekte dat ik dol ben op mijn rol binnen de marketing. Ik vind meerdere dingen in het vak leuk. Van content, tot e-mailmarketing tot strategiebepaling tot adviseren tot… eigenlijk vanalles! In 2022 wil ik me gaan focussen om meer dingen binnen de marketing te leren of te ontwikkelen. Er is altijd wel iets nieuws en er zijn bepaalde specialisaties die ik onder de knie wil krijgen. 

Samenvatting
Met andere woorden: ik wil van 2022 een productief jaar gaan maken! Alle punten op de lijst zijn haalbaar, maar er valt altijd nog genoeg te leren. Ik ben oprecht super enthousiast over dit jaar. Ondanks dat ik nog geen idee heb hoe dit jaar er precies gaat uitzien, kan ik mijn geluk niet op hoe blij ik ben dat ik een aantal beslissingen heb genomen die passen bij wie ik ben en hoe ik verder wil groeien. 

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.