5 steden die ik opnieuw zou willen bezoeken

Gepost op October 13 2021 door Katja in Reizen / 0 Comments

Stedentrips is iets wat graag doe tijdens het reizen of als vakantiebestemming. En er zijn een aantal steden die ik heel graag opnieuw zou willen bezoeken.

Brighton
De stad die je op bovenstaande foto ziet, is een prettige stad als je een stad wilt bezoeken die niet perse als een stad aanvoelt. Het is makkelijk af te wandelen en super fijn dat je meteen bij een strand zit. In oktober 2018 spendeerde ik hier drie nachten en twee hele dagen. Ondanks dat het koud was, was er nog genoeg te doen. Als iemand die grotendeels plantaardig eet genoot ik enorm van al de vegan restaurants en pubs die de stad rijk is. Ik zou heel graag terug naar Brighton gaan, omdat ik lang nog niet alles heb gezien wat ik daar zou willen zien en om nieuwe tatoeages te laten zetten. Mijn favoriete tattoo artist heeft daar haar eigen studio, maar vanwege de huidige staat van de wereld kan ik niet naar haar toe om het volgende werk te laten zetten. Nog even wachten tot die tijd kan ik sparen. 

Parijs
Deze stad bezocht ik als een rookie soloreiziger toen ik 19 was. Omdat ik sliep bij een local leerde ik de stad op een geheel andere manier kennen. Maar dat in combinatie met het nog zijn van een rookie reiziger heb ik het idee dat ik heel veel nog niet heb gezien. Het lijkt me super leuk om terug te gaan en de stad opnieuw te leren kennen. Er zijn nog andere plekken die ik in Frankrijk wil bezoeken, dus ik denk dat ik deze stad wil gaan combineren tijdens een langere reis door Frankrijk. 

Edinburgh

Edinburgh
In 2018 bezocht ik deze stad en daarnaast nog een deel van west Schotland. Ondanks dat ik toen best veel tijd spendeerde in de stad (en elk seizoen binnen een week heb meegemaakt), zou ik graag terug gaan om avontuurlijke dingen te doen. Ik was namelijk net voor vertrek ziek geworden, maar voelde me uiteindelijk goed genoeg om te reizen. Echter, is reizen een behoorlijke aanslag op je lichaam en werd ik weer ziek in Edinburgh en had ik zelfs last van een oorontsteking. Na een dag rustig aan gedaan te hebben voelde ik me goed genoeg om naar musea te gaan, maar de natuur en de avontuurlijke dingen liet ik links liggen.
Graag zou ik het havendorp naast Edinburgh willen bezoeken, andere dingen waarvoor ik geen tijd had om te doen in Edinburgh en natuurlijk nog meer zien van Schotland. Ik denk dat het erg leuk zou zijn om een auto te huren om zo meer te kunnen zien. Fijn dat ik eindelijk de leeftijd heb om een auto te mogen huren in het buitenland!

Exeter
In deze stad heb ik begin 2015 gewoond voor een cursus en werk. Exeter is de enige stad in deze lijst die ik al ooit een keer opnieuw heb bezocht. In oktober 2018 tijdens mijn reis door Engeland toen ik Brighton en Londen bezocht, besloot ik ook om naar Exeter te gaan. Verschillende plaatsen kan ik thuis noemen en ik ben blij dat Exeter daar een van is. Ik ben dol op de oude gebouwen en de nieuwe gebouwen die door elkaar staan. Smalle weggetjes, geheime deuren en voor je het weet loop je de natuur in. Met mooie groene velden en bossen. Of je gaat de andere kant op en dan zit je bij de waterkant waar verschillende pubs zitten met goede dranken en heerlijk eten. Alles in het centrum is met gemak af te lopen en mocht je iets verder weg zitten, dan is de bus daar een zeer prettig vervoersmiddel. 

Dublin
Voor een week verbleef ik in deze stad in 2017 en wat genoot ik van Dublin! De mensen zijn daar super leuk en ik voelde me meteen welkom. In die tijd bezocht ik ook nog andere plekken in Ierland en wauw… wat een prachtig land met een rijke geschiedenis.
Het voordeel is dat de meeste musea in Dublin gratis zijn waardoor ik veel kon leren over de plek en het land. Met alle liefde ga ik graag terug om nieuwe exposities te bewonderen en om weer in een van die grote stoelen te zitten in een van de vele cafés met een goed boek een grote kop koffie. 

Welke stad zou jij graag opnieuw willen bezoeken?

Liefs,

Tags: , , , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.