XOXO – Axie Oh

Gepost op 17 oktober 2021 door Katja in Boeken / 1 Comment

Mijn liefde voor K-pop en boeken komen samen in XOXO! Maar wat ik van het boek vind kan je in deze recensie lezen.

Titel: XOXO
Auteur: Axie Oh
Verschenen: juli 2021
Pagina’s: 352
Uitgever: HarperTeen
Waardering: 8,5/10

Cello prodigy Jenny has one goal: to get into a prestigious music conservatory. When she meets mysterious, handsome Jaewoo in her uncle’s Los Angeles karaoke bar, it’s clear he’s the kind of boy who would uproot her careful plans. But in a moment of spontaneity, she allows him to pull her out of her comfort zone for one unforgettable night of adventure…before he disappears without a word.

Three months later, when Jenny and her mother arrive in South Korea to take care of her ailing grandmother, she’s shocked to discover that Jaewoo is a student at the same elite arts academy where she’s enrolled for the semester. And he’s not just any student. He’s a member of one of the biggest K-pop bands in the world—and he’s strictly forbidden from dating.

When a relationship means throwing Jenny’s life off the path she’s spent years mapping out, she’ll have to decide once and for all just how much she’s willing to risk for love.

Voor mij voelde XOXO alsof ik naar een luchtige K-drama aan het kijken was, waar ik zo graag naar kijk in de avond. Dit boek leest erg prettig en voor je het weet ben je op de laatste pagina beland. Axie Oh heeft een prettige manier van schrijven die veel humor bevat en een uitgebreide beschrijving van de omgeving. Hierdoor had ik het idee dat ik als lezer zelf in het boek zat. Oh, en het liefst zou ik graag nu een ticket boeken naar Zuid-Korea!

Wat was de reden waarom ik niet kon stoppen met lezen? Normaal gesproken lees je over de groei van een hoofdpersonage over het gehele boek. Dat is deels ook het geval in dit verhaal, maar de hoofdpersoon Jenny maakt in dit geval binnen de eerste paar pagina’s al een keuze die ervoor zorgt dat ze groeit als persoon. In de rest van het verhaal lees je hoe ze die nieuwe kant van haarzelf ontdekt en plek maakt voor haar nieuwe zelf. Dat betekent niet dat alles altijd goed gaat of dat ze niet soms een terugval heeft. Maar juist omdat Jenny meteen voor mij als lezer al grote stappen wat betreft persoonlijke groei maakte, vond ik haar meteen een erg leuk personage over wie ik meer wilde lezen. 

Jenny ontmoet Jaewoo in een in Los Angeles in de karaokebar Jenny’s oom (oké, eigenlijk de beste vriend van haar vader die ze oom noemt) waar Jenny part-time na school werkt. Jenny volgt een klassieke route wat muziek betreft. Jaewoo is bijna het tegenovergestelde als onderdeel van een beroemde K-pop groep. De eerste ontmoeting tussen de twee is leuk en zorgeloos, doordat Jenny een nieuwe kant van zichzelf ontdekt, die in het hier en nu leeft in plaats van steeds te werken aan haar toekomst. De ontmoeting wordt vervolgd door een leuke avond en voor ze het weten vervliegt de avond. Jaewoo gaat nog dezelfde nacht terug naar Zuid-Korea. 

Jenny hoort niets meer van Jaewoo en doordat ze andere dingen aan haar hoofd heeft, gaat de tijd alsnog snel voorbij. Door ongelukkige omstandigheden belandt Jenny in Seoul als tijdelijk internationaal uitwisselingsstudent aan een elite kunstacademie. Dat is de plek waar de paden van Jenny en Jaewoo elkaar weer kruisen. En pas nu komt Jenny erachter wie de jongen is die ze maanden geleden in een bar heeft ontmoet. 

Omdat Jenny in Amerika is opgegroeid, weet ze nog heel veel dingen niet over de Koreaanse cultuur. Laat staan K-pop. Mocht je als lezer ook geen tot nauwelijks kennis hebben van de Koreaanse cultuur, dan kan ik dit boek nog steeds aanraden. Je leert dan samen met Jenny die haar achtergrond met veel liefde omarmt. Dankzij de vrienden die ze in Seoul maakt, geniet ze enorm van haar verblijf in het land waar ze nog nooit eerder is geweest. De auteur heeft goed nagedacht over de ondersteunende karakters die ook geweldig zijn. Elk van hen viel op zonder de schijnwerpers van Jenny en Jaewoo weg te nemen. Dat is eigenlijk ook vrij typisch voor K-drama’s dat de bijpersonges een grote rol in het verhaal kunnen hebben. Van de bijpersonges zijn Nathaniel en Sori mijn favorieten. Mocht de auteur er ooit over nadenken om deze wereld opnieuw te ontdekken, dan hoop ik heel erg op een roman met deze twee personages in de hoofdrol!

XOXO is een erg fijne YA boek die las als een K-drama dankzij een auteur die elke personage een geheel eigen stem heeft weten te geven. Axie Oh is een auteur die k zal blijven volgen in de toekomst, want na dit boek kan ik niet wachten welke verhalen nog meer van haar hand verschijnen.

Liefs,

Tags: , , , , ,


One response to “XOXO – Axie Oh

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.