5 tips tegen Blauwe Maandag

Posted on January 18 2016 by Katja in Schrijfsels / 1 Comment

bm

Het is de dag van het jaar die voor velen betekent dat ze onder ogen moeten zien komen dat ze hun goede voornemens niet halen… Dag sportschool, dag positieve gedachten, dag… Maar waarom? Waarom zou je niet juist nu willen doorzetten? Dus laat je hoofd niet hangen! Lees snel verder voor mijn 5 tips tegen een Blauwe Maandag.

♣ Denk positief

Oké, je hebt misschien niet meteen je doel gehaald binnen de eerste 2 weken van het nieuwe jaar. Maar betekent dit echt dat je je doel in de andere 50 weken van het jaar niet kan halen? Om resultaat te boeken bij je goede voornemens gaat het er vaak om dat eerste de knop om gaat in je hoofd, daarna begin je aan het idee te wennen en dan is de volgende stap het uitvoeren. Laat negatieve gedachten je niet tegenhouden van wat je wilt bereiken.

Investeer

Investeren gaat er niet om hoe veel je betaalt voor je nieuwe sportschool, maar hoeveel tijd jezelf je goede voornemen geeft om te groeien. Geef het tijd, maar steek er ook tijd in! Wanneer je denkt dat alles uit de lucht komt vallen wanneer het niet meteen lukt, laat dan niet meteen je hoofd hangen! Alles wat je aandacht geeft groeit. Zowel mijn moeder als mijn collega Dagmar hoor ik dit vaak zeggen en weet je wat… ze hebben volkomen gelijk!

Stapjes

Het kan ook zijn dat je voornemen te groot was om het in één keer te halen. Waarom zou je het dan niet in kleine stapjes doen? Maak desnoods een plan en schrijf stapje voor stapje op hoe je tot je voornemen komt. Vervolgens maak je een tijdschema voor wanneer je de stapjes wilt halen.

Doorzetten!

Schouders eronder en gaan! Weet je zeker dat je de afgelopen weken er alles aan hebt gedaan om je goede voornemen te halen? Of het antwoord een ja of een nee is voor beiden heb ik hetzelfde antwoord: Geef niet op! En bedenk dat er meerdere manieren zijn om je doel te halen als het één niet werkt dan zijn er nog wel zo’n 100 manieren om je doel te halen. Elk mens is anders, dus heeft het ook geen zin om jaloers te zijn op iemand die het wel heeft gehaald binnen 2 weken. Misschien was dat niet de juiste manier voor jou.

Waarom morgen en niet nu?

Zelf stoor ik mij mateloos aan het feit dat veel mensen goede voornemens hebben voor een nieuwjaar, want waarom pas dan? Waarom begin je niet meteen? Is dat niet de reden dat je meteen faalt, omdat je het voor je uitschuift? Het is net zoiets als schoonmaken. Het is niet altijd even leuk om te doen, maar wanneer je het hebt gedaan dan zie je het resultaat en ben je blij dat je het hebt gedaan. Dus mijn grootste tip is om meteen te doen. Wacht niet tot een bepaalt moment, want het meeste geschikte moment bestaat niet.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


One response to “5 tips tegen Blauwe Maandag

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.