TV-series Review | Teen Wolf | Pretty Little Liars | Shadowhunters

Gepost op 19 januari 2016 door Katja in tv-serie / 4 Comments

tvseriesreviewHet is januari en dat betekent niet alleen het begin van een nieuw jaar, maar ook de start van verschillende seizoenen van (nieuwe) tv-series. Kijk je mee? (Vergeet niet de popcorn!) 

Ik begon dit jaar met het kijken van Teen Wolf 5B, Pretty Little Liars 6 en Shadowhunters 1. Elke dinsdag probeer ik een update, mijn bevindingen en mijn fijne seriemomentjes te delen in een soort mini review van de TV-series die ik op dat moment kijk totdat de seizoenen voorbij zijn.

Teen Wolf

Inmiddels ben ik aangekomen bij aflevering 2 en alsjeblieft laat ik niet de enige zijn die er niets meer van begrijpt! Voor mijn gevoel zijn er nu iets te veel draden door het verhaal gespannen, waardoor ik de rode draad inmiddels niet meer kan zien. Ik heb nu de neiging om seizoen 5a opnieuw te kijken zodat ik meteen vanaf het begin kan uitvogelen wat er precies aan de hand is. Maar dat gaat best lastig door al die flashbacks. Daarnaast heb ik heel erg het gevoel dat er zoveel dingen in aflevering er worden bijgehaald die het verhaal totaal niet bevorderen. Er zijn naar mijn smaak nu ook iets te veel POV’s. Het is soms heel handig, maar op dit moment werkt het niet meer versterkend.

Pretty Little Liars

What happend? Een geschiedenislesje van 5 jaar zou totaal niet misplaatst zijn. Maar zoals we van PLL zijn gewend zal dat nog even op zich laten wachten, aangezien de geschiedenis vanzelf boven water komt in Rosewood. Gelukkig heb ik bij PLL niet hetzelfde gevoel als bij TW dat ik er niets meer van begrijp. Tuurlijk, ik had het fijner gevonden als er iets meer verteld zou worden over hoe de levens van de meiden er nu uitzien. Al vind ik dit ‘rustige’ begin voor PLL ook heel fijn werken. Ik was meteen terug gezogen in mijn oude herinnering van deze serie en voor ik het wist zat ik er helemaal in en toen kwam het aftitelingsscherm al voor mijn neus.

Shadowhunters

Volgens mij moet deze boekenserie gewoon niet meer als beeld verschijnen… Eerlijk is eerlijk ik heb genoten van de eerste aflevering, maar alleen om dat ik deze serie niet echt zag als een fantasy. Ik vond het eerder een chickflick met een randje fantasy. Het was wel vermakelijk om er naar te kijken, maar even serieus waar is de mysterieuze Jace gebleven? Hem mis ik echt! En de stem en het acteerwerk van de personage die Clary speelt… Ook hallo Barbie. Het script, de setting, het acteerwerk, het is het allemaal net niet. Jammer want ik had er veel van verwacht. Ik ben wel van plan om verder te kijken omdat ik hoop dat er verbetering komt na de eerste afleveringen.

Wat vind jij van bovenstaande serie(s)?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , ,


4 responses to “TV-series Review | Teen Wolf | Pretty Little Liars | Shadowhunters

  1. Shadowhunters valt inderdaad tegen! Teen Wolf is nu inderdaad wat verwarrend, maar ik hoop dat het snel weer beter gaat als we weer wat meer in het verhaal zitten 🙂 Het blijft namelijk wel super spannend!

  2. Kim

    Toevallig dat ik vandaag de aflevering van PLL heb gezien. Wat extra informatie was inderdaad geen overbodige luxe. Maar dat komt misschien nog. Ik vond het nu ook minder spannend dan de vorige seizoenen. Het wordt nu meer van hetzelfde, volgens mij.

  3. Ik heb precies hetzelfde met Teen Wolf, echt het voelt alsof ik gaten in mijn geheugen heb en het daardoor niet meer kan volgen. Maar het zal wel niet aan mij liggen dan haha. Shadowhunters moet gewoon nog groeien denk ik. Het is wel vaker zo bij tv-series dat de eerste paar afleveringen nog niet helemaal super zijn. Als ik nu de eerste afleveringen van Teen Wolf of Vampire Diaries of dat soort series terugkijk, dan heb ik daar ook heel veel moeite mee/vind ik ze slecht. Dus ik geef Shadowhunters nog minimaal een half seizoen de kans haha. Op zich vind ik wel dat ze de verhaallijn goed hebben opgebouwd, op de juiste momenten zit de spanning bijvoorbeeld. Alleen de dialogen zijn niet geweldig en het acteerwerk is ook niet helemaal top inderdaad.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.