Grijze magie – Jaye Wells

Gepost op 21 januari 2016 door Katja in Boeken / 1 Comment

Grijze magie (Kate Prospero, #1)

Titel: Grijze magie

Auteur: Jaye Wells

Verschenen: november 2015

Pagina’s: 412

Uitgever: De Fontein

Waardering: 6/10

Ik wil uitgeverij De Fontein bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

In een maatschappij waarin magie even verslavend is als drugs, probeert de 28-jarige Kate Prospero makers en verspreiders van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze die wereld maar al te goed: ze groeide op als het nichtje van een van de kartelbazen.

Een nieuwe variant van grijze magie die tot moorden aanzet, betekent voor Kate de carrièrestap waar ze lang op heeft gewacht, maar als haar ex-vriend een van de verdachten blijkt te zijn zal ze haar relatie met hem en met grijze magie opnieuw moeten definiëren.  

Ik heb nog niet zoveel Urban boeken gelezen, maar als ik er één lees dan ben ik er meteen helemaal weg van. Ik ben dol op een net even wat volwassener boek dan YA en dat gecombineerd met een fantasy tintje.

Een tof verhaal vond ik het zeker, maar aan de andere kant vond ik het verhaal ook erg voorspelbaar. Misschien heb ik eerder iets te vaak politieseries gezien? Het enige wat er nu anders aan is, is de fantasy.

De hoofdpersoon is een kick-ass dame niet over zich heen laat lopen. Een dappere vrouw die vecht voor waar zij in gelooft. De power die de hoofdpersoon uitstraalde werd op een fijne manier beschreven in het boek. Drankjes brouwen, dreiging en actie zijn de woorden om het boek het best te beschrijven. Tijdens het lezen moest ik vaak aan de serie Jessica Jones denken. Wanneer je dol bent op die tv-serie, dan is Grijze magie zeker een aanrader om te lezen.

In het begin had ik wel moeite om verder te lezen. In de eerste hoofdstukken wordt er nogal gestrooid met allemaal nieuwe termen dat ik soms niet meer begreep hoe het verhaal in elkaar zat. Na een tijdje dacht ik het te begrijpen en toen kwamen er nog een paar nieuwe elementen om de hoek kijken. Hierdoor was ik soms het verhaal even kwijt. Na verloop van het verhaal liet ik het los om al die termen en elementen uit mijn hoofd te kennen. Op die manier genoot ik veel meer van het verhaal.

De rol van de magie, de geschiedenis en de uitleg van verschillende termen en elementen miste ik heel erg in het verhaal. Wat er in zat had van mij meer gemogen. De worldbuilding vond ik niet ijzersterk. Terwijl ik denk dat het wel in verhaal zit om sterker te worden.

Grijze magie vond ik een leuk boek om te lezen, maar ik heb zo’n gevoel dat het veel beter kan. Ik hoop dat vervolg Blauwe maan dieper ingaat op bovengenoemde. De schrijfstijl is fijn en vlot, waardoor je het boek snel uitleest. Ik kijk uit naar Blauwe maan.

Lees jij graag Urban boeken?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , ,


One response to “Grijze magie – Jaye Wells

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.