Top Vijf Vrijdag – 5 Nieuwe DR. Martens

Posted on January 22 2016 by Katja in Mode / 5 Comments

top vijf vrijdag

Nee, dat betekent helaas niet dat ik 5 nieuwe Dr. Martens schoenen heb, maar er zijn afgelopen seizoen, dit seizoen en een sneak peek voor komend seizoen, al hele leuke schoenen uitgekomen. Met welk paar schoenen loop jij weg?

dm1

1. Pascal Wigan 

Het verhaal achter de schoen: Mark Wigan is een van de invloedrijkste Britse grafische kunstenaars en pionier in de stedelijke kunst. In het begin van de jaren 80 begon hij polaroidfoto’s te maken van clubs in New York en dat inspireerde hem om zijn eigen creaties te gaan schilderen op flyers, muren van clubs en uiteindelijk als op zichzelf staande kunstwerken. 

Het verhaal achter deze schoen maakt de schoen in mijn ogen alleen maar mooier! Het is een behoorlijke drukke print, maar ik zie mezelf er al in lopen met een zwarte ripped jeans en motorjack.

dm2

2. Pascal Splash 

Het verhaal achter de schoen: Met beide voeten stevig in de opstandige subcultuur krijgt de Pascal dit seizoen een psychobilly-uitvoering. De inspiratie daarvoor hebben we geput uit de slijmerige graphics waar die subcultuur bekend om staat. Die graphics hebben we in een monochromatische kleurstelling een plek op onze belangrijkste modellen gegeven.

Een erg bijzonder idee voor een schoen waarvan ik helemaal weg ben! Daarnaast is deze schoen ook aardig wat makkelijker te combineren, maar stiekem vind ik de Pascal Wigan toch wel heel erg gaaf!

dm3

3. Persephone

De laatste tijd ben ik opzoek naar een schoen met een mooie hak. Persoonlijk vind ik dat Dr. Martens in het verleden mooiere hakken op de markt hebben gebracht, maar ik moet toegeven dat ik de edgy style aan deze schoon ook erg gaaf vind.

dm4

4. 1460 Sunny Blue 

Oh my! Want! Hemel kleur blauw! Dit is denk ik mijn favoriete kleur blauw. Daarnaast vind ik het een erg mooi kleurtje voor in de lente. Super vrolijk en mijn favoriete model van Dr. Martens, model 1460.

dm5

5. Pascal splash of melting, colourful florals

Het verhaal achter de schoen: Inspired by the ‘gore writing’ of psychobilly flyers and artwork this splash of melting, colourful florals, drips down from the top line to the sole, updating one of Dr. Martens most iconic 8-eye boots.

Ik vind de schoen zelf erg gaaf, maar ik zou er zelf niet mee rond lopen. Wel erg leuk dat dit alvast een sneak peek is voor de lente lijn.

Van al deze schoenen zijn nummer 1 en 4 mijn grote favoriet! Ze zijn fris, kleurrijk, vrolijk en helemaal Katja, al zeg ik het zelf.

Welk paar Dr. Martens zou jij aan je voeten willen zien?

Liefs,

header31-860x280

P.s. Dit is geen ad, I wish it was!

Tags:


5 responses to “Top Vijf Vrijdag – 5 Nieuwe DR. Martens

  1. Ria Potze

    YEAAAAHHHHH dat wordt sparen!!!
    Inderdaad de nummer 1 en 4 zou ik ook voor jou uitkiezen. Al blijven de roze wel het meest kenmerkende voor jou.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.