Waarom ik Dr. Martens draag

Posted on January 24 2016 by Katja in persoonlijk / 4 Comments

Dr. Martens

4 jaar geleden schoof ik voorzichtig een voet in een witte Dr. Marten schoen. Vanaf dat moment had ik geen idee dat het ooit de manier zou worden hoe mensen mij herkennen. Maar waarom draag ik eigenlijk Dr. Martens? Dat lees je hier!

Begin januari ging ik met vele andere boekenvriendinnen naar een Harry Potter feestje. Op het perron had ik afgesproken met een vriendin en we waren zo aan het kletsen over hoe druk het was. Ik zei dat ik best blij ben dat ik redelijk lang ben, want daardoor kan ik over de hoofden kijken om iemand te vinden. Die vriendin zei tegen mij dat ze ook altijd naar gezichten probeerde te zoeken. Behalve bij mij… Want als ze mij zocht keek ze juist naar beneden opzoek naar Dr. Martens. Ik en mijn Dr. Martens zijn onafscheidelijk!

Sinds 4 jaar geleden dat ik mijn aller eerste Dr. Martens begon te dragen wilde ik geen andere schoen meer. Het comfort van Dr. Martens is namelijk ongelooflijk. Het lijkt alsof je op wolkjes loopt. Ik weet dat de schoen niet bepaald eruit ziet alsof je op wolkjes loopt, maar toch is het zo. Maar soms waren er van die momenten outfits of bepaalde gelegenheden dat het handiger was om een ander paar schoenen aan te trekken dan mijn Dr. Martens. Wanneer ik dan een andere schoen aantrok dan Dr. Martens voelde het meteen heel gek. Alsof ik op een plank liep. Een Dr. Martens zool gaat helemaal mee met jouw voet, omdat het erg buigzaam is.

Het comfort is één ding maar ik had nooit verwacht dat ik door deze schoenen geen last meer zou hebben van mijn blessures. Ik heb namelijk een enkelblessure. Altijd al heb ik een zwakke rechte enkel gehad. Na mijn enkel getraind te hebben deed het nauwelijks pijn en wist ik hoe ik er mee om moest gaan. Tot dat… (Zit er niet altijd een ‘tot dat’ in een verhaal?) ik mijn knie bezeerde tijden het dansen. Ik heb eerder op hoog niveau gedanst, waardoor ik ook grote shows mocht dansen. Een knieblessure was geboren en ja het was ook nog eens mijn rechter knie. Van de ene kant een voordeel want mijn linkerbeen kan mijn rechterbeen ontlasten. Maar vaak werkte dat niet, want zodra ik last had van mijn knie kreeg ik last van mijn enkel en andersom. Gelukkig had ik opdat moment al mijn eerste paar Dr. Martens in mijn bezit, waardoor ik op een goede houding aannam ondanks de blessure. De schoenen en ik zijn dikke maatjes. met name in Engeland heb ik er kilometers op een dag erop gelopen zonder één keer last ervan gehad te hebben.

Last but not least… Rebel! In dit artikel kan je precies lezen wat ik ermee bedoel. Mijn tweede paar Dr. Martens waren de roze Dr. Martens. Het waren de paar schoenen waardoor ik zelfvertrouwen kreeg. Juist omdat ik leerde mezelf te zijn zonder iets aan te trekken van wat andere mensen over mij te zeggen hebben. Tevens werd het de schoen waardoor medewerkers van uitgeverijen, mijn boekenvriendinnetjes en vele anderen mij herkennen. Het werd mijn merk. En zo belande het ook in mijn logo toen deze blog werd gebouwd.

Het zijn mijn favoriete schoenen en ik weet zeker dat het de komende 10 jaar ook niet gaat veranderen!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “Waarom ik Dr. Martens draag

  1. Ik heb ze ook altijd gedragen, toen kwam er een moment dat ik meer gympen ging dragen. Maar nu ben ik weer terug bij deze heerlijke schoenen. Wat een leuk artikel!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.