5 X reizen na Corona

Posted on June 15 2020 by Katja in Reizen / 4 Comments

In 2019 was ik er nog van overtuigd dat 2020 een belangrijk jaar op het gebied van reizen voor mij zou zijn. Dat verloopt nu dus heel erg anders.

Nee, ik heb werkelijk geen idee wanneer ik weer ga reizen. Op het moment heb ik helemaal geen plannen. Alle plannen die ik had, heb ik op de lange baan geschoven. Ik zie het wel wanneer het wel kan op een zo veilig mogelijke manier. Of dat dit najaar is of pas volgend jaar of nog een jaar later.

Salerno, Italië
Voor mijn blog zou ik waarschijnlijk naar Oostenrijk gaan deze zomer. Vanaf de plek waar ik naartoe zou gaan, is het makkelijk om naar Italië te reizen per trein. Een vriendin van mij woont in Salerno. Onderweg naar het zuiden (of juist op de terugweg) leek het me leuk om een aantal andere steden te zien zoals Rome en Verona. Meteen een tour door Italië maken had me erg leuk geleken. De uitnodiging van mijn vriendin staat nog steeds uit en we hebben al leuke plannen bedacht, dus dat komt ooit helemaal goed!

Salzburg en Wenen, Oostenrijk
Ik noemde het net al even dat ik deze zomer misschien naar Oostenrijk zou gaan voor mijn blog. Door een persbureau was ik benaderd om naar Salzburg te gaan. Het was mijn plan om het meteen te combineren met Wenen. Meerdere keren heb ik door het land gereisd, maar nog geen één keer heb ik een langere stop daar gemaakt dan om bij een wegrestaurant te eten. Ik had net heel wat onderzoek gedaan naar deze steden en daarom staan deze plekken nog steeds heel hoog op mijn lijst om te bezoeken.

Slovenië
Binnen de Europese Unie is Slovenië een van minst geraakte landen door het virus, maar zelfs al daarvoor stond het land dit jaar heel hoog op mijn lijst om te bezoeken. Het was eventueel een andere optie om te bezoeken na Oostenrijk als Italië niet handig uit had gekomen. Per trein en of bus is het zeer makkelijk om de grens over te gaan. Een kennis van mij woont in de hoofdstad van Slovenië en het was ons plan om samen content te gaan maken over verschillende plekken in het land.
Aangezien het land het minste is geraakt denk ik dat dit wel een van de eerste landen zou kunnen zijn die ik zal gaan bezoeken.  

Duitsland
Ook was ik met een aantal persbureaus bezig om verschillende steden en plekken te bezoeken in Duitsland. Aangezien het land dichtbij is zal Duitsland het eerste land zijn die ik ga bezoeken. Op het moment heb ik geen concrete plannen meer, maar voor het virus was het mijn gedachten om een aantal steden in het westen te verkennen, mooie natuurgebieden in het zuiden, München en het gebied bij Brandenburg ontdekken.

UK
Yes, tijd voor de volgende tatoeages! Dus hup naar Brighton, daarnaast zou ik het leuk vinden om nieuwe plekken te ontdekken zoals bijvoorbeeld Wales. Voor het virus had ik een persreis gepland staan begin juni om naar Leeds te gaan. Zoals het nu lijkt zal de trip verplaatst worden naar volgend jaar. Hopen dat het dan door kan gaan. Maar goed, volgend jaar zal de Brexit ook een rol gaan spelen, dus is het al helemaal even afwachten hoe het gaat uitpakken.

Natuurlijk is het enorm balen aangezien het een spectaculair jaar voor mijn blog had moeten wezen, maar voor nu vind ik het belangrijkste om gezond te blijven. En richt ik me op andere onderdelen van mijn bedrijf. Deze zomer komen er nog vele nieuwe projecten online en ik kan niet wachten om het te gaan delen.

Wat zal waarschijnlijk jouw eerste bestemming zijn wanneer we weer veilig kunnen reizen?

Liefs,

Tags: , , , ,


4 responses to “5 X reizen na Corona

  1. Mooie bestemmingen! Ik verwacht dat wij dit jaar niet meer gaan reizen. Wanneer we weer veilig kunnen reizen, lijkt het me tof om wat meer van Europa te ontdekken. Zwitserland staat hoog op mijn lijstje!

    • Katja

      Ja, Zwitserland lijkt mij ook erg mooi! En zo makkelijk te bereiken met de trein vanuit Nederland. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.