Verlies me. Niet. – Laura Kneidl

Gepost op June 16 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Verlies me. Niet. is de zenuwslopende ontknoping van Laura Kneidls tweeluik over Sage en Luca.

Titel: Verlies me. Niet.
Auteur: Laura Kneidl
Vertaler: Marijne Thomas
Verschenen: mei 2020
Pagina’s: 448
Uitgever: Zomer & Keuning
Waardering: 8/10
Trigger warning: Trauma

Bedankt, Zomer & Keuning, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Lees hier mijn recensie van Raak me. Niet.

Sage is nooit echt gelukkig geweest, tot ze Luca leerde kennen. Door hem durft ze zich open te stellen voor het leven, én voor de liefde. Maar dan wordt ze ingehaald door haar verleden en stort haar wereld in. Ze durft Luca niet in vertrouwen te nemen en neemt steeds meer afstand van hem. Hoe kan hij ooit van haar houden als er zoveel tussen hen in staat? Maar Luca geeft niet zo snel op…

Het eerste deel eindigt met een enorme cliffhanger. Gelukkig maar dat dit tweede deel niet lang op zich liet wachten. De boeken sluiten enorm goed op elkaar aan. Het tweede deel gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. Daar ben ik enorm blij mee, want het komt vaak genoeg voor dat een vervolgdeel een tijdsprong maakt.

In mijn recensie over het eerste deel had ik het er al over dat het boek een langzame opbouw heeft. Dat geldt ook voor het tweede deel. Ik vind het eigenlijk wel mooi om te zien hoe de liefde groeit tussen Sage en Luca in plaats van dat het een instalove is.
Al was het op bepaalde punten net iets te traag voor mijn gevoel in Verlies me. Niet. En was de focus iets te veel op de liefde tussen Sage en Luca. Daardoor kregen de andere personages ook veel minder een stem. Zo zonde want de bijrollen waren voor mij één van de grote pluspunten in het eerste deel. Ik had daarom heel graag meer willen lezen over de andere personages. Daar heeft de auteur voor mij echt wat punten op laten liggen.

Na deze kritiekpunten wil ik afsluiten met wat ik wel super vond, want ik heb zeker ook genoten van dit deel. Het boek leest enorm vlot en ik stond versteld hoe snel ik meer dan 400 bladzijden had uitgelezen. De auteur heeft een fijne schrijfstijl en weet er zo nu en dan ook verrassingen voor de lezers in het verhaal te stoppen. Ik vind het tof dat de auteur de personages diepte heeft gegeven. Zoals de jongen die op het eerste gezicht een hunk lijkt, is tevens een enorme booknerd. De fashionqueen is tevens een wiskundewonder.

Nogmaals wil ik even kwijt dat ik enorm blij dat Z&K boeken heeft vertaald van een Duitse auteur. Ik heb echt genoten van dit tweeluik. Ze gaven me precies het gevoel die ik kreeg toen ik voor het eerst een New Adult las. Voor wie nieuw is bij dit genre denk ik dat deze serie enorm geschikt is om mee te beginnen. Je gaat er geen spijt van krijgen en het is aan te raden om beide delen in huis te halen, want je zal meteen verder willen lezen.

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.