Mijn Ondernemers Leven #11: Update

Gepost op 18 juni 2020 door Katja in Ondernemen / 2 Comments

De afgelopen maanden is er heel wat veranderd voor veel ondernemers en daarom neem ik jullie mee in de laatste updates van mijn bedrijf.

Algemeen
Aan het begin van de Coronatijd was ik best wel bang. Ik had geen idee wat ik kon gaan verwachten hoe het mijn leven vorm zou geven. Laat staan wat het voor mijn bedrijf zou gaan betekenen. De meest afschuwelijke verhalen hoor ik van bedrijven die failliet gaan, veel ontslagen en mijn eigen vader die nu zijn pensioen aan het aanbreken is omdat er nog wel rekeningen binnenkomen, maar geen betalingen.

Gelukkig hoorde ik ook een aantal positieve geluiden. Er zijn namelijk ook bedrijven die het beter doen in deze tijd. Die positieve gedachten hield ik vast. Inmiddels heb ik al een beter beeld wat de toekomst van mijn bedrijf zal zijn en ik ben – hoe zuur het ook is voor sommigen, zelf mijn eigen vader – een van de gelukkigen. Mijn bedrijf draait beter sinds de Coronatijd. In mei had ik het zo druk dat ik zelfs twee weekenden die maand heb moeten doordraaien, zodat ik alle deadlines zou gaan halen.

Nu raad ik het niet aan om in weekenden te gaan werken hoor. Ik heb toen ook wat andere dagen tussendoor vrij genomen om op die manier toch nog even te rusten. Dit zijn mijn positieve geluiden van dit kwartaal en ondanks dat ik nog niet veel opdrachten in het volgende kwartaal heb, ben ik zeer hoopvol. Want precies het veld waar ik in werk hebben extra opdrachten en daarnaast heb ik zelf ook wat nieuwe dingen in petto.

Coaching
Op het gebied van coaching ga ik in juli twee nieuwe projecten lanceren. Achter de schermen ben ik op het moment langzaam alles aan het opbouwen. Juni is over het algemeen voor mij een rustige maand, dus heb ik veel tijd om met mijn eigen projecten bezig te zijn.

Het plan is om twee coaching trajecten te lanceren. Een-op-een traject en een e-coaching. Het eerst genoemde traject is helemaal ontwikkelt. Voor het e-coaching traject ben ik nu de laatste puntjes op de i aan het zetten.

Duits leren
Mijn basiskennis Duist is altijd wel blijven hangen, ik spreek wat zinnen en versta het goed. Maar toch wilde ik graag meer kennis van de Duitse taal. De taal verstaan/begrijpen doe ik al ongeveer op B2 niveau. Op het moment doe ik een zelfstudie om het op alle vlakken naar een B2 niveau te brengen. Het toeval wil dat ik meer werk in mijn eigen sector kan vinden als ik de taal beter onder de knie krijg. Sterker nog, eind deze zomer ligt het eerste project al op me te wachten mits mijn taalvaardigheid goed genoeg is.

Nu kan het klinken alsof ik denk dat de taal me aan zal komen vliegen. Nou eigenlijk zijn er tijden geweest dat ik het wel sprak. Alleen Duits zakt bij mij steeds weer weg, omdat ik bijna dagelijks Engels spreek en niet veel Duits.
Op mijn 17de heb ik voor mijn werk in Duitsland gewoond en toen sprak ik het gewoon. Niet op moedertaal niveau, maar ik sprak het. Daarnaast heb ik ook veel Duits moeten spreken op mijn 22ste toen ik in het museum werkte. En ik ben opgegroeid in een dorp naast de Duitse grens. De grap is dat wanneer ik een woord even niet meer weet in het Nederlands en Engels, dan weet ik altijd wat het woord in het Duits is.

Eind woord
Het voelt ergens heel gek dat ik zo’n positief bericht heb. Want ik weet ook dat er mensen zijn die het nu heel zwaar hebben en dan is er nu ook zo ontzettend veel in de wereld aan de hand. Toch wilde ik laten zien dat er ook bedrijven zijn met wie het goed gaat. Want juist doordat het zo goed met mij gaat, heb ik andere ondernemers en bedrijven kunnen ondersteunen door hun producten/diensten te kopen. In plaats van dat ik kookte, bestelde ik wat vaker mijn eten. Kleine ondernemingen die hun winkel(s) niet open konden doen aan het begin van de Coronatijd, maar wel online doorgingen, van hun bestelde ik wat vaker.

Ondernemen is een droom die jij als persoon hebt, maar ondernemen doe je niet alleen. Ondernemen doe je samen.

Liefs,

Tags: ,


2 responses to “Mijn Ondernemers Leven #11: Update

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.