Durf te veranderen van strategie

Gepost op 22 juni 2020 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 0 Comments

Waarom zou je niet van strategie wisselen? Eng? Ja. Het waard? Ja!

De afgelopen twee weken heb ik goed nagedacht over de richting van mijn bedrijf, andere projecten en mijn persoonlijke toekomst. Het blijft spannend, aangezien je wel een deel van je leven vastlegt zonder te weten van de uitkomst zal zijn. Maar aan de andere kant heb ik in de afgelopen jaren heel vaak veranderd van strategie. Waarom? Omdat ik groei als persoon, interesses veranderen of er kwam iets moois op mijn pad.

Het meeste wat op mijn pad is gekomen in de afgelopen jaren had ik helemaal niet voorzien. Zoals wonen en werken op een landgoed en in een museum. Wat ik wel wist, was dat mijn strategie zo was dat ik op zoek ging naar ervaringen die mij zou onderscheiden. Deze ervaringen hebben mij enorm veel geleerd. Niet alleen omdat ik met een zeker doel de avonturen aanging, maar ook omdat ik zo veel mogelijk wilde genieten van de ervaring zelf.

Op het landgoed leerde ik de mensen beter kennen die achter de schermen werken van een hotel, restaurant, bar. Omdat ik met de bediening en keukenpersoneel samen at, zag ik de band onderling. Daarom noemde ik ze toentertijd de keukenfamilie.
In het museum was mijn rol heel anders, aangezien ik leidinggevende was. Desalniettemin kon ik nog steeds flarden zien van het leven daar. Hoe de Achterhoek zo’n prachtige geheel eigen cultuur heeft. Mijn doel was om te leren wat voor soort leider ik ben, dat doel heb behaald en gaf me meer inzichten voor de toekomst.

Sinds ik al bijna zo’n anderhalf jaar fulltime voor That Blonde Woman werk, ben ik meerdere malen compleet veranderd van strategie. Ik leerde mezelf nog beter kennen. Wat mijn sterke en minder sterke punten zijn. Wat ik echt leuk vind, wat ik nog graag zou willen leren en wat ervoor zorgde dat mijn hart een sprongetje maakte. Mijn dromen zijn nooit echt heel erg concreet geweest, dus mijn strategie voelt een beetje als passen en meten. Je bent er enorm veel tijd aan kwijt, maar het eindresultaat is het waard!

Durven te veranderen van strategie is enorm eng. Want gaat het wel lukken? Kan je niet beter blijven doen wat je kent? Om eerlijk te zijn vind ik dat enger dan om te veranderen van strategie. Omdat ik nergens in wil blijven hangen, want de angst om spijt te krijgen is vele malen groter. Het veranderen van strategie kan in hele kleine stappen. Vorige jaar begon mijn fulltime ondernemerschap ook in kleine stappen. Langzaam begin ik wat ik minder leuk vind af te stoten en komen er nieuwe dingen voor in de plek. Elke stap voelt alsof het meer mij wordt. Dat is ook terug te zien in mijn bedrijf zelf. Aan de winst, de opdrachtgevers en de klanten met wie ik werk.

Strategieën bedenken vind ik een van de leukste onderdelen van het ondernemerschap. Continu passen en meten voelt alsof ik steeds dichterbij mijn dromen kom. In de afgelopen twee weken ben ik tot nieuwe inzichten gekomen. Zo bedacht ik een project die heel dicht bij mijn hart ligt. Ik kan niet wachten om het eindresultaat te laten zien. Echter ben ik nu eerst bezig om van een blauwdruk daadwerkelijk iets maken. Te beginnen met het samenstellen van een team, het project zelf bouwen en de laatste puntjes op de i te zetten.

Als ik iets heb geleerd tot nu toe in mijn carrière is dat durven eng is, maar het is nog enger om nooit je dromen tot leven te zien komen. Door groei, leren en te doen, doe ik er alles aan om iets op te bouwen. Mocht het niet lukken dan is het oké. Zolang ik maar weet dat ik er alles aan heb gedaan om mijn dromen te verwezenlijken. Het proces zelf om van dromen naar durven en vervolgens naar doen te gaan, is voor mij eigenlijk al de droom. Het laten uitkomen is mooi, maar wat heb je er aan als de reis onderweg niet net zo mooi was?

Liefs,

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.