Dromen over Berlijn & Potsdam

Gepost op 24 juni 2020 door Katja in Reizen, Schrijfsels / 0 Comments

Voor sommige mensen is het Parijs, voor andere mensen is het Londen. En voor mij? Voor mij is het Berlijn!

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben dol op Londen en Engeland zelf! Het land staat niet voor niets in mijn huidige logo. Maar Berlijn heeft iets wat Parijs en Londen niet hebben. Veel laagbouw, heel veel groen en veel vrijheid in de stad zelf. Al weet ik ook dat niet iedereen gecharmeerd is van de stad. Het is bijna alsof je het haat of ervan houdt en er lijkt geen middenweg te zijn.

Berlijn is een van mijn favoriete Europese steden en ik had plannen om dit jaar terug te gaan in het voorjaar. Dat is helaas niet gelukt. Misschien dat ik voor het najaar verder ga kijken en anders zie ik de stad vast wel weer eens in de toekomst. Voor nu besloot ik om foto’s terug te kijken en verhalen opnieuw te lezen. Om zo even weg te dromen over Berlijn.

“Wanneer ik de straat in loop waar ik moet wezen, roept een man uit een raam mijn naam. Een deur zwaait open en voor ik het weet worden er twee armen om me heen geslagen. De Argentijnse Berlijner oftewel mijn host is een aardige man. Hij verwelkomde me en bood aan om voor mij en een vriendin van hem te koken.
Daar zit ik dan in een appartement in Berlijn. De ramen wijdt open om de zomerse hitte er weer uit te laten. Witte gordijnen die dansen op het zuchtje wind die binnenkomt. Spaanse muziek komt uit de speakers en op straat zie ik een iemand zijn biertje drinken. Voor mij is dit Berlijn. Mensen van waar ze ook maar vandaan mogen komen, allemaal samen in de stad.”

Bovenstaande tekst komt uit een blogpost die ik eerder schreef over de stad. De laatste keer dat ik in Berlijn was, besloot ik ook om Potsdam te gaan bezoeken. En aangezien ik de stad zo erg miste kwam het fantastisch uit dat de Fotofabriek mij benaderde om fotoboek te gaan maken.

Er zijn verschillende fotoboeken waar je uit kan kiezen. Ik koos voor de hardcover A4 liggend. Daarna ga je naar de editor waar je je foto’s upload. Je kan kiezen tussen een offline en een online programma. Aangezien dit geen heel groot project was, besloot ik om met de online editor te werken. Maar ik heb in het verleden ook een keer bij Fotofabriek gewerkt met de offline editor, aangezien ik toen een behoorlijk groot project had en de digitale bestanden van het fotoboek ook zelf wilde bewaren.

Eenmaal in de editor kan je voor een thema kiezen of alles zelf handmatig toevoegen. Ik koos voor het laatste en daarna heb je de mogelijkheid om nog decoratie of tekst bij te plaatsen. Wat fijn is, is dat de editor zelf al aangeeft of het bestand goed genoeg is. Mocht dat niet zo zijn dan zie je er ook een waarschuwing bij staan. Klaar? Dan doe je het product in je winkelmand. Vervolgens kan je nog een drukbestand inzien van het fotoboek. Die wordt per mail naar je gestuurd. Ik was meteen tevreden en plaatste de bestelling.

Een tijdje terug besloot ik om van de foto’s van mijn soloreizen fotoboeken te maken. En van alle andere gebeurtenissen foto’s te laten afdrukken om nog ouderwets te plakken. Het komt dus ook perfect uit dat je niet alleen verschillende fotoproducten kan laten maken bij de Fotofabriek, maar je kan ook foto’s laten afdrukken.

Ik ben enorm blij met het fotoboek. Nu kreeg ik de kans om weer helemaal weg te dromen bij het mooie Berlijn en Potsdam. Op die manier had ik toch nog een beetje het gevoel op vakantie te zijn!

Liefs,

Het fotoboek heb ik ontvangen in samenwerking met Fotofabriek.nl. Deze review/blogpost bestaat alleen uit mijn eigen persoonlijke mening.

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.