7 X Onbekendere Amerikaanse steden op mijn lijst

Posted on June 26 2020 by Katja in Reizen / 0 Comments

Amerika is enorm groot en heeft veel te bieden op het gebied van natuur en steden. Het lijkt me echt tof om ooit op road trip te gaan door dit land.

Natuurlijk staan New York, Los Angeles en San Francisco op mijn lijst. Maar ik heb ook een aantal steden op mijn lijst staan die wat minder bekend zijn. Dit jaar stond er op mijn planning dat ik een maand naar Amerika zou gaan. Dat gaat wegens de huidige situatie niet door. Maar ooit hoop ik die trip als nog te kunnen gaan maken.

Atlanta
De grootste stad van de staat Georgia en staat bekend vanwege CNN én Coca-Cola. Het lijkt me super leuk om het museum te bezoeken van het drankje, maar ook de vele andere musea en galerieën die de stad rijk is. En net buiten de stad vind je natuurgebieden zoals Tallulah Gorge en Amicalola Falls.
Dit had mijn allereerste stad van Amerika moeten zijn die ik ooit zou bezoeken. De bedoeling was om in september eerst twee weken naar Atlanta te gaan om een vriendin te bezoeken en daarna twee weken New York verkennen.

Boston
Een van de oudste steden in Amerika en dat zie je terug in de bezienswaardigheden. De bouwstijl heeft behoorlijk wat Europese invloeden en als boekenliefhebber mag ik deze stad niet missen gezien dit de boekenstad van het land is. Daarnaast is Boston zeer goed te voet te doen wat wel behoorlijk anders is in de meeste andere Amerikaanse steden.

Chicago
Bijna zou Atlanta de eerste stad zijn die ik in Amerika zou bezoeken en grappig genoeg zei mijn vriendin uit Atlanta, Amanda, dat ik voor een andere stad zou moeten kiezen bijvoorbeeld Chicago. Haha, wie weet dat ik de kans krijg gezien ik nu langer de tijd heb om te sparen. Amanda vind dit een van de mooiste steden in Amerika en noemt dit een must visit voor toeristen. Na New York en LA is dit de grootste stad van het land, maar minder populair voor bezoekers. De stad spreekt mij enorm aan vanwege de architectuur en het waterrijke gebied.

Denver
Kunst, sport en de Rocky Mountains! Daarnaast is Denver één van de beste steden om te wonen in Amerika. Oh, en de staat Colorado heeft ook mooie nationale parken om te bezoeken. Het klinkt als een mooie plek om te ontdekken en heel divers wat je daar kan gaan doen.

Philadelphia
Een stad met een lange geschiedenis die net zo waardevol is als Washington DC. Philadelphia fungeerde namelijk tussen 1790 en 1800 als hoofdstad. Zo werd er de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ondertekend. Historische gebouwen als de Independence Hall, het Liberty Bell Center en het stadhuis van Philadelphia herinneren aan het rijke verleden van de stad.

Portland, Maine
Eigenlijk is dit de minder bekende Portland. De Portland die de meeste mensen waarschijnlijk kennen is in de staat Oregon. Toch trekt die stad mij minder dan de Portland in Maine. De stad in Maine is voor Amerikaanse begrippen klein met maar 63.000 inwoners. De reden waarom deze stad mij aantrekt? Dat ligt voor het grootste gedeelte aan de staat zelf die mij erg mooi lijkt, maar ook omdat dit één van de meest vegan vriendelijke steden van het land is. Op het gebied van eten en drinken heeft Portland vele prijzen gewonnen en dat maakt me enorm nieuwsgierig.

Salem, Massachusetts
Met ongeveer 44.000 inwoners is dit de kleinste stad op mijn lijst. Salem staat bekend als één van de belangrijkste havens uit de geschiedenis van Amerika, maar is waarschijnlijk bekender vanwege de Salem witch trails in 1692. Een stad met een zeer rijke geschiedenis. Van heksen tot scheepvaart en oorlogen.

Welke (minder bekende) Amerikaanse stad staat er op jouw reislijst?

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.