6X Waarom je Outlander moet rewatchen

Gepost op 22 december 2015 door Katja in tv-serie / 4 Comments

outlander-featured1

Wanneer je mijn blog al een tijdje volgt kan het niet anders dat je weet dat Outlander één van mijn favoriete tv-series ooit is! Ik ben op dol de geschiedenis, cultuur en het accent. En er zijn zeker wel duizenden reden om deze serie te gaan kijken, maar deze serie rewatchen is het ook zeker waard!

1. Het accent

In het begin van het kijken van de serie had ik weleens moeite met het accent. Het was niet zo dat ik het vervelend vind, maar het zorgde er wel voor dat ik heel veel dingen niet meteen de eerste keer begreep. Nu ik de serie terug heb gekeken zag en hoorde ik opeens veel meer verborgen grappen.

2. De geschiedenis

Net als bij het accent moest ik de geschiedenis ook laten bezinken. Soms worden er in heel veel scenes achter elkaar geschiedenisfeitjes opgenoemd waardoor ik soms de draad kwijt was.

3. De kostuums

Als iets prachtig is gedaan tijdens de opnames van de serie dan zijn het de kostuums wel. Ze passen precies bij de tijd. Daarnaast zijn de kostuums ook bijvoorbeeld vies wanneer ze vies horen te zijn. Ik zie vaak in films dat de kleren van bepaalde acteurs nog brandschoon zijn terwijl dat helemaal niet past bij de personage of setting.

4. De setting

Wie wil er nou niet genieten van de Schotse hooglanden? Toen ik Outlander voor het eerst zag vond ik het werkelijk betoverd. Maar nu nog steeds kan ik nauwelijks mijn ogen ergens anders naar laten kijken dan wanneer het prachtige groen in beeld komt.

5. Het acteerwerk

Als ik één serie moet bedenken waarbij ik nooit heb gedacht dat ik het acteerwerk matig of over de top vond, dan is het bij Outlander wel. Het acteerwerk is constant en on point.

6. De boeken

Eerlijk is eerlijk. Ik ben nog niet begonnen aan de boeken. De boeken intimideren mij toch wel een beetje met minstens 600 bladzijden per boek. Ik ben wel heel erg blij dat deze boeken zijn vertaald naar het tv-scherm. Ik ben nog wel van plan om deze boeken te gaan lezen, maar voor nu vind ik het erg fijn dat het ook een tv-serie is.

Ga jij Outlander rewatchen?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “6X Waarom je Outlander moet rewatchen

  1. Ik ben begonnen! Op 31 december keek ik de eerste aflevering en op 2 januari heb ik nog maar vier afleveringen te gaan en vanavond ga ik gewoon lekker nog één kijken ^^
    De boeken ga ik ook even bestellen ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.