Silber #3 – Kerstin Gier

Gepost op 24 december 2015 door Katja in Boeken / 1 Comment

Silber: Het derde boek der dromen (Silber, #3)

 

Titel: Silber, Het derde boek der dromen

Auteur: Kerstin Gier

Verschenen: November 2015

Pagina’s: 352

Uitgever: Blossom Books

Serie: Silber

Waardering: 7/10

Liv Silber heeft drie problemen. Eén: ze heeft gelogen tegen Henry. Twee: haar droomavonturen worden steeds gevaarlijker. Arthur heeft de geheimen van de droomwereld ontrafeld en kan daarmee onherstelbare schade aanrichten. Hij móét tegengehouden worden. Drie: Livs moeder en Graysons vader willen in de zomer trouwen. En Moker, de boze grootmoeder van Grayson, heeft over de bruiloft uiteraard allerlei ideeën, die nogal verschillen van die van de bruid.

Liv moet alles op alles zetten om deze dreigende catastrofes tegen te houden…

Zodra ik boek 2 van De Silber-trilogie uit had wilde ik meteen door naar het laatste deel. Alleen werd dat helaas eerst een jaar wachten en vervolgens las ik de eerste reacties van mensen die het boek meteen na uitkomstdatum hadden gelezen. Deze reacties zorgden ervoor dat ik heel lang twijfelde of ik nog wel verder wilde lezen. Maar natuurlijk wilde ik verder lezen! Ik bedoel het is wel Kerstin Gier en haar toffe schrijfstijl!

Het verhaal gaat verder waar boek 2 is geëindigd. De negatieve reacties op het boek hadden ervoor gezorgd dat ik zonder al te veel verwachtingen het boek ging lezen. Binnen 2 dagen had ik het boek uit. Ja het boek las heerlijk weg net zoals de andere boeken van Kerstin Gier. Haar schrijfstijl is constant gebleven, maar het is de verhaallijn die minder sterk was.

Toewerken naar een einde met zoveel losse lijntjes… Ik kon merken dat de schrijfster hier moeite mee had. Maar uiteindelijk koos Kerstin Gier ervoor om alleen de hoofdvraag gaande weg te beantwoorden en om eerlijk te zijn vond ik dat erg fijn. Ze werkte naar een mooi einde toe. Er zijn inderdaad raadsels nog niet opgelost, maar ik vind het juist erg fijn dat ik het als lezer zelf mag invullen.

In het verhaal miste ik toch net even wat pit. Ik had wat meer humor verwacht en iets meer diversiteit in het verhaal. Ondanks heb ik ontzettend genoten van Liv en droomde ik helemaal mee met alle personages.

Het einde was verrassend en zag ik niet aankomen. Ik begon zelfs langzamer te lezen toen het einde naderde. Ik vind het erg jammer dat ik nu alle boeken heb gelezen van Kerstin Gier. Nu wordt het wachten totdat een nieuw boek van haar hand verschijnt.

Ben jij ook een fan van Kerstin Gier?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


One response to “Silber #3 – Kerstin Gier

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.