7X Waarom reizen zo leuk is

Posted on October 26 2015 by Katja in Reizen / 5 Comments

DSC_0260

De reiskriebels hebben zich weer in mijn lijf gemeld! Helaas zit een reis voor de komende tijd er niet in, aangezien ik stage en school heb. Maar in mijn hoofd ben ik al fijne reizen aan het maken naar onbekende bestemmingen en bijna voelde ik de wind door mijn haren waaien. Maar dan ook bijna…

1. Je leert jezelf erg goed kennen

En nee, dat is niet altijd even leuk. Met name wanneer je alleen reist, dan ben je continu op jezelf aangewezen. Zo kom je achter karakter trekken waarvan je niet eens wist dat je die had. Dan denk je dat je het dan hebt gehad, mis! Je zit dan avonden (soms ook nachten) gesprekken met jezelf te voeren en nee ik ben niet schizofreen. En dit is leuk? Ja, want hierdoor krijg ik altijd het gevoel alsof ik de wereld een stukje bij beetje beter begrijp.

2. Je leert nieuwe mensen en culturen kennen

Als iemand een cultuurjunk is dan ben ik het wel. Ik ben dol op geschiedenis, cultuur en nieuwe mensen leren kennen. Mensen leren kennen vind ik één van de leukste dingen die er is, aangezien ik dol ben op verhalen en mensen die je op reis tegenkomt hebben altijd prachtige verhalen. Ik vind het heerlijk om de wereld te zien vanuit iemand anders zijn perspectief.

Wij allen zijn geboren met twee zwarte kijkgaten,

maar wij hebben elkaar om de wereld te zien.

~ onbekend, man in de trein

Bovenstaande quote vertelde mij een man ooit die ik tegenkwam toen ik mijn aller eerste treinreis in Nederland ging maken en is sindsdien altijd blijven hangen.

3. Je leert te genieten van de kleinste dingen

Als klein meisje genoot ik al van de kleine dingen (het cadeaupapier was leuker dan het cadeau zelf), maar tijdens het reizen begon ik deze eigenschap extra te waarderen en kon ik een hele dag blij zijn wanneer iemand op straat mij een grote glimlach schonk. Sindsdien ben ik dit ook in het dagelijks leven gaan toepassen.

4. Je gaat het avontuur sneller aan

Ik zeg tegenwoordig veel sneller: ja. Tegen heel veel dingen, waarover ik eerder wel 10 keer na moest denken om vervolgens ‘nee’ te zeggen. Maar ik weet nu dat ik mezelf dan ongelofelijk veel dingen ontzeg en dat is ontzettend jammer. Ik wil kunnen genieten, van alles, met volle teugen.

5. Vrijheid!

Niets voelt fijner als wanneer je de wind door je haren voelt waaien, je bent op reis, honderden kilometers weg van het vertrouwde en je durfde het aan om de sprong te wagen en nu geniet je van het prachtige uitzicht!

6. Stress? Welke stress?

Tijdens het reizen voel ik geen enkele stress. Nee zelfs niet toen ik op vakantie was in New Castle en mijn kamer dubbel geboekt was. Blijf rustig, adem in en adem uit…

7. Wie jij bent, dat is okΓ©

Heb je het gevoel dat je anders bent? Dat mensen jou misschien daarom niet aardig vinden of niet snel met je zouden willen omgaan? Bullshit! Wanneer je reist kwam ik erachter juist doordat ik vage woordgrappen heb, dat dat mij juist uniek maakt. Op die manier heb ik veel vrienden gemaakt op reis. Niet te vergeten krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost en ben ik hierdoor niet meer onzeker over mezelf gaan voelen. Want wie ik ben, dat is prima!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


5 responses to “7X Waarom reizen zo leuk is

  1. Ik deel je liefde voor reizen. Ik voel me ook vooral echt enorm rusteloos als ik een lange niet ergens anders ben geweest. Ik kan dan echt best chagrijnig overkomen. Ik moet dan gewoon nieuwe dingen zien en ontdekken.

  2. Helemaal mee eens: ik hou ook echt van reizen, vooral vanwege het ontdekken en de vrijheid die je noemt! Gewoon kunnen doen wat je wilt wanneer je het wilt…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.