A Good Girl’s Guide to Murder – Holly Jackson

Posted on July 22 2021 by Katja in Boeken / 0 Comments

Over dit boek heb ik zo ontzettend veel goede verhalen gehoord dat ik er niet meer om heen kon en het besloot te lezen.

Titel: A Good Girl’s Guide to Murder
Auteur: Holly Jackson
Verschenen: mei 2019
Pagina’s: 433
Uitgever: Electric Monkey
Waardering: 9/10

The case is closed. Five years ago, schoolgirl Andie Bell was murdered by Sal Singh. The police know he did it. Everyone in town knows he did it.
But having grown up in the same small town that was consumed by the murder, Pippa Fitz-Amobi isn’t so sure. When she chooses the case as the topic for her final year project, she starts to uncover secrets that someone in town desperately wants to stay hidden. And if the real killer is still out there, how far will they go to keep Pip from the truth?

Over dit boek heb ik zo ontzettend veel goede verhalen gehoord dat ik er niet meer om heen kon. Een tijdje terug logeerde ik voor een weekend bij een vriendin en hadden we een winkelbezoek bij een boekhandel gepland. Daar kwam ik dit boek tegen en besloot ik het meteen in mijn mandje te doen.
(Blijkbaar was toen al – maar dat had ik niet door – een Nederlandse vertaling van het boek en ook van het tweede deel. Dus mocht je liever in het Nederlands lezen, weet dan dat de boekenserie vertaald is/wordt.)

Een goede mysterie boek kan ik zeer waarderen. Soms geef ik zelfs de voorkeur om ernaar te luisteren via bijvoorbeeld Storytel, omdat ik vind dat een goede vertelstem kan bijdragen aan de spanning. Normaal gesproken heb ik ook de voorkeur om dit genre te lezen in de herfst, maar misschien komt het omdat we niet bepaald veel zomers weer heb gehad dat ik al zin begin te krijgen in een goed mysterie?

Het verhaal gaat over Pip die voor een school een project moet doen voor het nieuwe studiejaar. Ze besluit het te gaan doen over een onopgeloste moordzaak in het kleine dorp waar zij woont. Vijf jaar geleden werd Andie Bell door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna Sal zelfmoord pleegde. Echter is het lichaam van Andie nooit gevonden.
Pip is erop gebrand om uit te vinden wat er daadwerkelijk is gebeurd en waar het lichaam van Andie is. Bijna niemand lijkt echt blij te zijn dat Pip bezig is met de zaak. Wanneer Pip dichter bij de waarheid komt, wordt ze tegengewerkt. Maar door wie? Kan dat betekenen dat de moordenaar nog leeft of is er iets anders aan de hand?

Wat ik zo prettig vind aan dit boek is dat het vlot leest. De hoofdstukken worden afgewisseld door informatie die Pip verzameld en het stoort het verhaal totaal niet. Ik vind het juist toevoeging geven aan het verhaal. Hierdoor voelde ik me als lezer betrokken bij de zaak alsof ik er zelf bij was. Het zorgt ook voor meer spanning omdat je steeds net genoeg info ontvangt om nieuwsgierig te worden, maar te weinig info om 100% zeker van je gedachten te zijn.

Iets anders wat ik heel tof vind aan het verhaal, is dat er ook nog gesproken wordt over de vrienden van Pip, en dat er meerdere scènes met hun samen zijn. Een aantal van de vrienden zijn later in het verhaal minder in beeld, maar dat je überhaupt over vrienden leest vind ik vrij uniek als het om dit soort boeken draait. Meestal lees je over een hoofdpersoon die een einzelgänger is, dat is Pip in zekere zin ook wel, maar toch probeert ze ook tijd te maken voor vrienden.
Daarnaast ontwikkelt in een bepaald personage een partner in crime voor Pip. Het leuke aan die relatie vind ik dat het gebeurt met veel humor. Er ontstaat daardoor op een natuurlijke manier een hechte vriendschap die meer diepte aan het verhaal geeft.

De ontwikkelingen van het boek zag ik niet meteen aankomen. Ik zat met een aantal dingen wel op het juiste spoor, toch vond ik de uitkomst verrassend. Voor mijn gevoel heeft de auteur aan elk puzzelstukje gedacht wat betreft het verhaallijn. Daarom kan ik A Good Girl’s Guide to Murder aan iedereen aanraden die houdt van een goede (moord)mysterie!

Lees jij graag een (moord)mysterie?

Liefs,

Tags: , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.